Urmărește emisiunea live
Mașină de Carabinieri, descoperită în Olt. Poliția a deschis o anchetă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Info Trafic Slatina
Facebook - Info Trafic Slatina
Un autoturism inscripționat cu însemnele poliției din Italia a fost observat în Drăgănești-Olt. 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au deschis o anchetă, după apariția pe o rețea de socializare a unor imagini în care apare un autoturism inscripționat „CARABINIERI” și „112”, asemenea mașinilor folosite de poliția italiană. Mașina în cauză a fost identificată, fiind parcată pe o stradă din Drăgănești-Olt, scrie Realitatea de Olt

Autoturismul a fost fotografiat de un internaut, parcat pe trotuar în fața unei case din orașul oltean. După postarea lor, imaginile au fost distribuite masiv. 

Conform informațiilor IPJ Olt, organele legii au deschis o anchetă pentru a stabili în ce condiţii a fost adusă maşina în România şi dacă o maşină cu inscripţii ale poliţiei unui alt stat european poate circula în România sau alt stat fără știința autorităților naționale. 

Vezi imaginile aici

Polițist fals la Vama Nădlac

Situația mașinii de „carabinieri” nu este una singulară. În februarie 2021, un tânăr de 22 de ani, îmbrăcat în uniformă de polițist, cu tot cu inscripții și grade a oprit șoferii, timp de două luni, în apropierea Vămii Nădlac. Acesta se prezenta drept angajat al Ministerului Afacerilor Externe și îi legitima, notează Arad Online, citat de incomod-media.ro. 

În autoturismul său au fost descoperite un girofar, un stroboscop, diverse documente și legitimații. Se pare că tânărul nu le cerea bani șoferilor, ci doar îi plăcea să le verifice actele. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile. 

Polițist local fals în Brașov

Și în 2020, în ciuda pandemiei, polițiștii falși au ieșit „să își facă datoria”. Poliţiştii braşoveni au identificat un bărbat care, deşi nu mai era poliţist local de 10 ani, a continuat să poarte haine cu inscripţia acestei instituţii publice, individul fiind depistat după ce imagini cu acesta, fără mască într-un mijloc de transport în comun, au ajuns în spaţiul public. Bărbatul a fost identificat în timp ce se afla pe raza municipiului Braşov, purtând un tricou cu însemnele oficiale ale Poliţiei Locale.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză nu mai deţine calitatea de poliţist local din anul 2010, neavând astfel dreptul de a purta uniforma acestei instituţii", a mai precizat IPJ Braşov.

Bărbatul a fost cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "uzurparea de calităţi oficiale", instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel