”Masca”, recital de comedie pentru copii și ”Români la porțile lumii”, de Mihai Mălaimare, la ”Străzi deschise”
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Ultimul weekend din luna mai aduce la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” o nouă serie de plimbări pietonale pe Calea Victoriei (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, orele 10:00-22:00) animate cu spectacole de teatru pentru copii, statui vivante, ateliere interactive şi un silent disco marca SAGA Festival.

 Din programul artistic al weekendului 27-28 mai la „Străzi deschise – Bucureşti”, Teatrul Ion Creangă prezintă cele mai frumoase momente din poveştile scrise de Ion Creangă, SAGA Rave Bus ajunge pe Calea Victoriei cu un silent party unde muzica se aude doar în căşti. Teatrul Masca vine la „Străzi deschise” cu un recital de comedie pentru copii şi un spectacol despre bucuria de a fi român în regia lui Mihai Mălaimare, iar Teatrul de Animaţie Ţăndărică dă întâlnire celor mici cu cele mai îndrăgite marionete şi păpuşi ale teatrului.

Programul artistic pe Calea Victoriei în 27-28 mai 2023

După ce a avut premiera în primul weekend „Străzi deschise”, spectacolul Teatrului Masca „Români la porţile lumii” se joacă din nou în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, sâmbătă seara, pe 27 mai. Imaginat ca o vizită într-un muzeu și având o puternică dimensiune educativă, spectacolul regizat de Mihai Mălaimare se folosește de fascinația pe care o exercită statuia vivantă și de latura interactivă a acestei formule de teatru pentru a transmite informații relevante despre personaje emblematice ale societăţii româneşti de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din prima jumătate a secolului XX.

Propus de Teatrul Ion Creangă, atelierul interactiv „Gheaţă carbonică” din 27 mai îmbină legile fizicii cu distracţia şi îi face pe cei mici să descopere şi să vorbească despre cele trei stări de agregare pe care apa le are în natură.

SAGA Festival participă la „Străzi Deschise – Bucureşti” pe 27 și 28 mai cu SAGA Rave Bus, un autobuz neconvențional care se transformă în spațiu de petrecere. În SAGA Rave Bus vor urca mai mulți DJs care vor face o super atmosferă în cadrul unui silent party care va avea loc în ambele zile, între orele 15.00-22.00, pe Calea Victoriei, la intersecţie cu strada General Gheorghe Manu.

Duminică seara, pe 28 mai, Teatrul Masca revine în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României cu spectacolul pentru copii „Clovnii”. Plin de umor, muzică, deconectant pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, „Clovnii” este unul dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului Masca.

Programul spectacolelor de teatru de duminică seara este completat de spectacolul pentru copii „Creangă prin poveşti” din faţa Ansamblului Monumental Iuliu Maniu în Piaţa Revoluţiei. Una dintre premierele acestui an ale Teatrului Ion Creangă, spectacolul-colaj marchează împlinirea a 186 de ani de la naşterea scriitorului şi aduce la viață lumea poveştilor „Prostia omenească”, „Fata babei şi fata moşului”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Povestea porcului”. Într-un univers ludic realizat de Ani Crețu, actorii Teatrului Ion Creangă poartă spectatorii prin lumea rurală şi colorată din poveştile lui Ion Creangă, din care nu lipsesc personajele mistice sau Făt-Frumos.

Printre cele mai aşteptate întâlniri de la „Străzi deschise”, artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică îi aşteaptă pe cei mici în faţa Muzeului Naţional de Artă al României duminică seara, pe 28 mai cu păpuşile Michael Jackson, Mim marionette, Mimi şi Pufi şi alte personaje îndrăgite de copii.

Şcoala Populară de Artă se alătură programului „Străzi deschise – Bucureşti” cu expoziţii de pictură şi fotografie ce pot fi vizitate la sediul acesteia din sectorul 4 (strada Cuza Vodă 100).

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București este inclusă în programul artistic „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” cu trei expoziţii, ce își așteaptă vizitatorii în intervalul orar 10:00 – 17:30. Dintre acestea, face parte şi primul proiect expozițional al unui muzeu de antropologie urbană din România – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, care prezintă evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc.

Până pe 5 iunie, expoziţia „World Press Photo” #66 prezintă în Piaţa Universităţii cele mai interesante fotografii documentare şi de jurnalism ale anului, de la imagini care surprind războiul de agresiune din Ucraina la efectele crizei climatice şi protestele civile din jurul lumii. „World Press Photo” este adusă în România de Fundația Eidos, organizată cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Arcub și finanțată de Ministerul Culturii.  

 

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 27-28 mai 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel