Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe. Sursa - Pexels
Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe. Sursa - Pexels
Semințele de chia sunt alimente, care ne oferă multe beneficii. Pe lângă faptul că sunt excelente pentru sănătate, aceste semințe au și proprietăți cosmetice bune pentru piele și păr.   

Semințele de chia au devenit populare, datorită caracteristicilor lor nutriționale. Aceste semințe prețioase sunt deosebit de bogate în grăsimi bune, vitamine, săruri minerale și sunt excelente pentru a fi folosite, în fiecare zi, alternându-le cu alte semințe oleaginoase.

Părul tău poate fi ca în reclamele la șampon: iată ce obiceiuri trebuie să elimini

Aceste semințe sunt și aliați perfecți pentru frumusețea și sănătatea pielii și a părului. Uneori uităm că până și ingredientele pe care le avem acasă pot deveni utile în diferite situații, înlocuind loțiunile, cremele, măștile sau gelurile scumpe, pe care le cumpărăm gata făcute din magazine.

Deoarece semințele de chia sunt foarte mici, se pretează bine la realizarea unui scrub sau a unui exfoliant capabil să purifice și să netezească pielea.

 

Crema cu colagen pentru toate tipurile de ten, făcută în casă: iată ingredientele de care ai nevoie

Vă propunem câteva rețete cosmetice, în care semințele de chia sunt protagoniste, alături de alte ingrediente naturale.  

 

Mască exfoliantă cu semințe de chia: Pentru a pregăti o mască exfoliantă sau un scrub cu semințe de chia, ai nevoie doar de 3 ingrediente: 2 lingurițe de semințe de chia, jumătate de pahar de ulei de cocos pur și 1 linguriță de suc de lămâie.

Amestecă toate ingredientele și alică maca pe fața ușor umedă. Lasă masca să acționeze câteva minute înainte de a clăti  fața și de a o îndepărta cu mișcări circulare. 

Scapă de mirosurile neplăcute de pe mâini cu aceste produse din cămară: este ușor, rapid și sigur!

 

Mască hidratantă cu semințe de chia: Pentru a prepara o masca hidratantă cu semințe de chia ai nevoie de: 1 lingură de ulei de semințe de chia, 2 linguri de iaurt și 1 lingură de miere.

Amestecă toate ingredientele și apoi întinde-le ușor pe pielea fetei. Lăsați să acționeze aproximativ 10 minute, înainte de a îndepărta masca cu apă caldă. 

 

Gel de semințe de chia pentru păr: Gelul  acționează ca o cremă hidratantă pentru părul tău. Pentru a-l prepara ai nevoie de:  2/3 linguri de semințe de chia și un pahar de apă.

Semințele se lasă în apă peste noapte. A doua zi se filtrează, se adaugă o lingură de suc de aloe vera și se amestecă energic cu telul. Gelul poate fi îmbogățit cu câteva picături de ulei esențial de lavandă pentru a-i conferi și un parfum bun. Gelul se pune într-un borcan și se păstrează la loc răcoros și se poate folosi câteva zile.

O altă modalitate de preparare a gelului cu semințe de chia este următoarea: puneți semințele în apă rece, dați-le în clocot. După ce apa și semințele se răcesc, veți vedea că ați obținut un compus gelatinos. Filtrați-l și  aplicați-l pe toată lungimea parului pentru a-l întări. 

Deodorant cu salvie și ulei de arbore de ceai, făcut în casă: nu irită pielea și are un miros plăcut

Gelul din semințe de chia, acesta poate fi îmbogățit cu diferite ingrediente, astfel încât să devină o mască hidratant și anti-mătreață. De exemplu, puteți adăuga o cană de suc de lămâie și 1 lingură de miere. În acest moment, nu mai rămâne decât să o puneți pe păr și să o lăsați să acționeze aproximativ 10 minute, înainte de clătire. Se recomandă aplicarea acestei măști de câteva ori pe săptămână.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel