Masacrul de la Perla- de ce a fost închis Vlădan pe viață
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
coafor perla
coafor perla

Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de la salonul Perla, din Capitală, a primit închisoare pe viață. Instanța motivează că atacatorul a pregătit crima. El era "liniștit", așa cum scrie în motivare, în momentul în care și-a împușcat soția de patru ori pentru a se asigura că a murit. Faptele săvârșite de Gheorghe Vlădan sunt cu atât mai grave cu cât atacatorul,  în calitate de angajat al Ministerului Administrației și Internelor, trebuia să apere viața şi integritatea corporală a persoanelor. Mai mult, un alt argument adus de instanță este "periculozitatea deosebită a inculpatului". 

Tribunalul București arată în motivare că Gheorghe Vlădan, care avea neînțelegeri cu soția, în momentul în care a atacat-o la locul de muncă a ales să-și "îndrepte acţiunea criminală şi asupra altor persoane absolut nevinovate aflate întâmplător în incinta salonului". Vlădan a trecut nepăsător pe lângă cadavrul soției și a țintit un martor din salon. El a fost calm și liniștit atât în timpul atacului cât și după. 

În motivare se subliniază că Vlădan "a acţionat cu intenţie directă, în condiţiile în care a prevăzut rezultatul faptelor sale, uciderea persoanelor aflate în Salonul Perla, şi a urmărit acest rezultat", scrie Mediafax.

Magistrații adaugă că atacatorul de la Perla a pregătit crima. În susținerea acestei afirmații au precizat următoarele fapte efectuate de Gh.Vlădan:

- ridicarea armei de la magazin

- introducerea cartuşelor în cele două încărcătoare

-intimidarea victimei prin ameninţare

- pregătirea pistolului pentru executarea focului prin introducerea cartuşului pe ţeavă

- verificarea prezenţei victimelor la serviciu

- consumul de alcool

-modul în care faptele au fost săvârşite - folosirea unei arme de foc letale, perioada redusă de timp în care au fost trase cele 11 focuri de armă, distanţa de tragere, calmul afişat de inculpat, atât în timp ce executa focurile de armă, cât şi după săvârşirea infracţiunilor.

Încă trei gloanțe- moarte sigură

Judecătorii au menționat că intenția lui Vlădan a fost a fost dovedită "prin faptul că inculpatul a îndreptat arma şi a deschis focul asupra mai multor persoane, ochind spre corpul acestora, însă numai mişcările de apărare pe care unele dintre victime au reuşit să le facă au dus la salvarea vieţii acestora". În plus, atunci când soția lui Vlădan, deși doborâtă după primul glonț, a continuat să se deplasee în cameră, atacatorul "a tras trei focuri de armă numai asupra acesteia.". Premeditarea este susținută și prin amenințările lui Vlădan la adresa soției sale, amenințări pentru care aceasta depusese o plângere la poliție.
Liniștit, ucide
În motivare mai este subliniat că "imaginile surprinse de camerele de luat vederi se vede cum inculpatul acţionează calm, hotărât şi trage asupra tuturor persoanelor pe care le observă. De asemenea, în timp ce victima agonizează pe podea, inculpatul trece indiferent pe lângă aceasta, preocupat fiind de ţintirea altor victime. După săvârşirea infracţiunilor de omor inculpatul îi telefonează unui martor căruia îi explică foarte calm ce a făcut. Aceleaşi explicaţii au fost date de inculpat şi agentului de pază din sediul (...), pe un ton descris de martor ca fiind calm şi liniştit. Ameninţările anterioare repetate adresate victimei, care au determinat-o pe aceasta să formuleze plângere la 1 martie 2012, relevă, de asemenea, premeditarea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel