Masacru la redacţia unui cotidian danez, dejucat de serviciile secrete
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Denmark Terror Arrests
Denmark Terror Arrests

Autorităţile daneze au arestat, miercuri, cinci persoane care plănuiau să pătrundă în redacţia cotidianului Jyllands-Posten, ziarul care a publicat, în 2005, caricaturile cu Profetul Mahomed, şi să împuşte cât mai mulţi angajaţi.

Potrivit serviciilor secrete daneze, patru dintre suspecţi au fost arestaţi în urma a două raiduri în suburbiile capitalei Copenhaga, fiind confiscată şi o armă automată, un amortizor şi muniţie. Cel de-al cincilea suspect, un tunisian în vârstă de 37 de ani care locuia în Stockholm, a fost arestat de poliţia suedeză, transmite AFP.

„Un atac terorist iminent a fost dejucat“, a declarat Jakob Scharf, şeful serviciilor secrete daneze (PET - Security and Intelligence Service). Acesta îi descrie pe suspecţi ca fiind „militanţi islamişti cu relaţii în reţelele internaţionale de terorism“. Seful serviciilor secrete daneze a anunţat că, în perioada următoare, ar putea avea loc şi alte arestări în acest caz.

Serviciile secrete daneze au anunţat că atacatorii plănuiau să pătrundă în clădirea unde îşi are redacţia din Copenhaga cotidianul Jyllands-Posten, unde ar fi „ucis cât mai multe persoane prezente cu putinţă“.

Cei cinci atacatori sunt un tunisian în vârstă de 44 de ani, un suedez orginiar din Liban în vârstă de 29 de ani, un alt suedez de 30 de ani, un irakian de 26 de ani care cerea azil, şi un suedez de 37 de ani provenind din Tunisia.

Zubair Butt Hussain, un purtător de cuvânt al Consiliului Musulman din Danemarca a declarat evenimentul „extrem de îngrijorător“. „Consiliul Musulman condamnă orice act de terorism, indiferent de motivele şi motivaţiile care îl provoacă“, a declarat Hussain.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel