Masa de Crăciun. SECRETELE pe care trebuie să le știe fiecare gospodină. Cum facem bucate tradiționale sănătoase
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a venit la interviurile Spectacola și DC News cu secrete prețioase  despre alimentele de pe masa de Crăciun. 

"Masa de Crăciun este o masă în care abundă carnea de porc și atunci la preparatele care conțin această carne de porc, ar fi bine ca jumătate din carnea de porc să fie înlocuită cu carnea de pasăre pentru că există și o diferență de caloricitate între cele două produse, de aproximativ 100 de calorii la suta de grame de produs.

La preparatele din carne ar trebui să îndepărtăm partea grasă. De asemenea dacă ne gândim la aperitivele care conțin maioneză, cum anul acesta este un Crăciun atipic din cauza pandemiei, și masa de Crăciun ar trebui să aibă o schimbare. De exemplu la ouăle umplute să nu alegem ouă de găină, ci ouă de prepeliță. Se cunosc virtuțile acestor ouă, iar ca și cantitate sunt micuțe, mâncăm mai puțin. De asemenea salata de boeuf, care știm cu toții că conține multe legume, ar trebui să conțină toate aceste legume, dar mai puțin cartof. Varianta fără carne este o variantă pe care o recomand, o salata de boeuf fără carne, cu mai puțin cartof.

Sunt multe preparate la masa de Crăciun care conțin brânză. Ar fi bine să alegem o brânză mai puțin calorică, de exemplu între telemeaua de oaie și cea de vacă există o diferență de caloricitate de aproximativ 150 de calorii la suta de grame. De asemenea, legumele nu ar trebui să lipsească de la masa de Crăciun. Să fie cât mai variate, cât mai colorate. Putem face cât mai multe salate. Sfecla roșie, salata verde sau castraveții le puteți tăia frumos în diferite forme și pot să acompanieze niște chifteluțe făcute la cuptor. Să evităm prăjelile acolo unde se poate.", a explicat lector univ. dr. Elena Pogurschi la interviurile Spectacola și DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel