Data publicării:

Mărturisire șocanta a unui chirurg român, pe un site al medicilor

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
operatie_chirurgicala_RzV_c90e348da2
operatie_chirurgicala_RzV_c90e348da2

Intervențiile chirurgicale în România se fac la întâmplare, iar un medic român face declarații șocante care arată că oamenii sunt în mare pericol atunci când se operează.

Un doctor din Ploiești vorbește despre numeroasele cazuri de malpraxis care se întâmplă în instituția spitalicească în care lucrează. Acesta trage un semnal de alarmă în privința condițiilor în care atât el, cât și colegii săi lucrează. Dan Oprea dă câteva exemple șocante care arată că viața pacienților este pusă în pericol.

"Am ajuns să-mi fie ruşine să spun unde lucrez. E jale! De vreo 4-5 ani, cei îndrituiţi să conducă acest spital nu mai reuşesc să facă faţă acestei provocări. Nu sunt bani pentru nimic. O instalaţie de sterilizare cu etilenoxid zace de peste un an şi nu se poate repara, deşi compresorul buclucaş nu costă mai mult de 2.000 euro. Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori. Aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu. Pense Liga Sure? Un lux sporadic", se arată într-o scrisoare făcută publică de medicul Dan Oprea.

Medicul se plânge de condiţiile grele în care este muncește în fiecare zi, fără ca nimeni să poată schimba situația actuală.

"Intervenţiile chirurgicale devin un adevărat hazard. Nu sunt garnituri de cauciuc, toate scapă bioxidul de carbon, astfel încât la o colecistectomie se consumă sute de litri în loc de 20-30 litri. Instrumentarul este uzat în ultimul hal. Pensele sunt cu greu folosite, de multe ori legate cu aţă chirurgicală. La endoscopie nu sunt pense de biopsie, de extragere de calculi. Ba nu există personal, ba nu se poate folosi un roentgen mobil, care se află în custodia unei secţii non chirurgicale.

Pentru a efectua o papilo sfincterotomie endoscopică, chirurgul trebuie să se roage, la propriu, de medicii unei alte secţii, pentru a putea folosi  o sală de operaţii cu pereţi izolaţi împotriva dispersiei de radiaţii radioactive. Daca vrei să tratezi un  bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile, pentru ca zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis. Gândaci în saloane. Paturi second-hand. Cazarmament rupt. Perne cu gâlme", a conchis medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel