"Mărturisesc, n-am înțeles din prima...”. Mădălin Jijie, despre o carte fundamentală care i-a schimbat percepția asupra sinelui
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Sâmbătă, 24 decembrie, avocatul Mădălin Jijie, invitat la emisiunea „De Ce Citim – Despre Democrație și Generația '90”, s-a referit la perioada de final a anilor '90 priviți cu ochi de copil și la o carte care i-a schimbat percepția asupra sinelui.

"Îmi aduc aminte foarte multele greve de la televizor, din anii  '90. Începusem să am o privire sumbră asupra realității. Se cimentau niște imagini destul de nefericite. Vorbim de crizele din '96, '98, de incapacitate de plată cred că se vorbea prin 1998. În perioada liceului aveam să-mi creez un glob de cristal al meu (2005-2009) în care am încercat să fug de realitate, poate era și dimensiunea aceasta, poate venea și din dorința aceasta, m-am refugiat în bibliotecă.

L-am descoperit pe Marcus Aurelius și Gânduri către sine însuși, care avea să-mi schimbe fundamental tot ceea ce înseamnă formarea sinelui. Se întâmpla prin clasa a IX-a. Mărturisesc că mare lucru n-am înțeles prima oară, abia la doua, a treia lectură, dar mărturisesc că la acel moment am fost fascinat. Asta m-a făcut să intru în lumea stoicilor și anii de liceu să-i dedic într-o mare măsură lecturii”, și-a amintit av. Mădălin Jijie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel