Data publicării:

Mărturiile soldaților israelieni. "Nu este un război, este un masacru". Chirieac: E un oraș întreg săpat sub Gaza, o zonă într-adevăr îngrozitoare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mărturiile soldaților israelieni. "Nu este un război, este un masacru". Chirieac: E un oraș întreg săpat sub Gaza / Foto: Agerpres
Mărturiile soldaților israelieni. "Nu este un război, este un masacru". Chirieac: E un oraș întreg săpat sub Gaza / Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele informații din Israel, potrivit cărora 300.000 de soldați au fost mobilizați la frontiera cu Fâșia Gaza și se pregătesc de o invazie terestră.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului, Jonathan Conricus, a anunțat că 300.000 de soldați au fost mobilizați la frontiera cu Fâșia Gaza și se pregătesc de o invazie terestră.

"Am desfășurat 300.000 de soldați în apropierea Fâșiei Gaza- de fapt, am trimis - infanteria noastră, soldații noștri, blindate, corpul nostru de artilerie și mulți alți soldați din rezerve - 300.000 de soldați - în diferite brigăzi și divizii, sunt acum aproape de Fâșia Gaza, pregătindu-se să execute misiunea care ne-a fost încredințată de guvernul israelian. (...) Și aceasta este de a ne asigura că Hamas, la acest sfârșit de război, nu va avea nicio capacitate militară prin care să poată amenința sau ucide civili israelieni", a declarat Jonathan Conricus, într-o înregistrare video postată pe X.

Mărturiile soldaților israelieni. "Nu este un război. Este un masacru"

Între timp, soldaţii israelieni care au ajuns în oraşele bombardate de gruparea teroristă Hamas au povestit ce au văzut atunci când au ajuns în acele zone. Ei mărturisesc că au descoperit inclusiv bebeluşi ucişi alături de părinţii lor.

"Nu este un război, nu este un câmp de luptă. Este un masacru! Ce face Hamas este un masacru", au spus soldații israelieni, potrivit Antena 3 CNN.

Până acum, în total peste 1.200 de israelieni şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor Hamas, iar alţi peste 3 mii au fost răniţi în explozii. Deocamdată nu se ştie nimic de cei peste 150 de oameni luaţi ostatici de membrii Hamas şi duşi în Gaza.

Față de ultimul bilanț, numărul victimelor decedate a crescut cu 200. Soldații israelieni încă descoperă și colectează cadavrele celor decedați, după patru zile de când Hamas a atacat orașele din sudul Israelului.

Bogdan Chirieac: Va fi o luptă stradă cu stradă, clădire cu clădire

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN.

"Acum 48 de ore premierul israelian le-a cerut palestinienilor să părăsească Gaza. Între timp, ieri, după cum știți, s-a închis frontiera cu Egiptul, Egiptul a închis această frontieră. Pe partea cealaltă este marea. Va fi foarte greu, Gaza este o regiune intens populată, e o fâșie de teren cu peste 2 milioane de locuitori care nu trăiesc în cele mai bune condiții, banii trimiși organizațiilor palestiniene adesea s-au furat și a intra acolo cu 300.000 de militari la vânătoare de teroriști va fi o acțiune extrem de dificlă unde nu putem exclude victimele colaterale.

În plus, e o Gaza la suprafață și o Gaza pe dedesubt, deci avem foarte multe tuneluri. E un oraș întreg săpat sub Gaza în care se desfășoară tot ce vreți, trafic de rachete, de arme, de persoane, ostatici ascunși. Pe acolo se poate intra în Egipt sau Israel prin tot felul de tuneluri, deci e o zonă într-adevăr îngrozitoare și probabil că și Israelul analizează mult felul în care vor intra deoarece va fi o luptă stradă cu stradă, clădire cu clădire, cameră cu cameră", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel