Mărturiile moldovenilor speriați de racheta căzută lângă casele lor. "Nu suntem în siguranță" - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mărturiile moldovenilor speriați de racheta căzută lângă casele lor. "Nu suntem în siguranță" / Foto: Captură video Nord News
Mărturiile moldovenilor speriați de racheta căzută lângă casele lor. "Nu suntem în siguranță" / Foto: Captură video Nord News
Moldovenii spun că le este frică ca rachetele să nu cadă peste casele lor.

Încă o rachetă, de cinci metri, a căzut ieri pe teritoriul Republicii Moldova. O patrulă a Poliţiei de frontieră din această țară a descoperit joi, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni/nord), resturile unei rachete. Acum, locuitorii din zonă spun că le este frică că aceste rachete depistate în ultima vreme pe teritoriul Republicii Moldova să nu cadă și peste locuințele lor, distrugându-le și provocând victime.

VEZI ȘI: O nouă rachetă, de 5 metri, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova

Îngrijorările lor vin în contextul în care Republica Moldova a înregistrat al patrulea caz de acest gen. Localnicii din Briceni spun că le este tot mai teamă că rachetele lansate în Ucraina.

"E clar că ne este frică, cui nu îi este frică în așa situații. Vrem pace",  a spus o localnică.

"Nu suntem în siguranță"

"Nu suntem în siguranță. Ele pot cădea și peste casele noastre. Dacă chiar și împușcă rușii în Ucraina, cei din Ucraina le dau jos, atunci pot să cadă și la noi în sat, dar poate altcineva o face pentru a ne implica și pe noi în război", a spus un bărbat, scrie Unimedia.

Apartenenţa rachetei care a căzut ieri pe teritoriul Republicii Moldova nu este precizată deocamdată, media de la Chişinău aşteptând informaţii în acest sens de la autorităţi. Deocamdată autorităţile întreprind toate acţiunile necesare, conform procedurilor în vigoare, pentru a oferi siguranţă şi securitate cetăţenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel