Mărturii după ce judecătoarea din dosarul Vlad Pascu a întrebat dacă Sebastian, unul dintre copiii uciși, e în sală: ”Dar e vreo victimă care a murit?”. E strigător la cer
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Află ce a declarat tatăl fetei ucise în accidentul de la 2 Mai, Cătălin Ștefan Dragomir, despre ce s-a întâmplat astăzi în sala de judecată, în cazul Vlad Pascu.

„Se știa de cel puțin cu o zi înainte că acest băiețaș, Vlad Pascu, va fi în cu totul altă parte și nu la Tribunalul Mangalia, la Judecătoria Mangalia, a fost la Tribunalul din Constanța, culmea, același județ. Nu a fost adus, a trebuit să așteptăm să-l ducă înapoi la Poarta Albă, unde este închis și culmea, din ce am văzut pe ecran, chiar o duce foarte bine acolo, e bucălat, n-ai treabă cu el, chiar ca acasă. Poate că mai bine decât alți mulți copii acasă.

Am fost chemați încă de la prima oră, de la nouă, când am intrat în sală dna. judecătoare a intrat mestecând gumă, a bolborosit ceva acolo, ”puteți să vă așezați” sau ceva de genul. Ne-a adus la cunoștință că nu poate începe ședința de judecată pentru că și ne-a spus motivele: inculpatul era în altă parte, rămâne pentru ora 12:30.

Bun, a rămas pentru ora 12:00, ne-am făcut de lucru ce am avut acolo, ce-am știut noi mai bine, să mergem la locul accidentului. Ne-am întors la judecătorie, foarte bine, și doamna a început să facă un fel de de prezență, cel puțin avocatul meu, dl. avocat Cuculis, de vreo câteva ori i-a spus doamnei: ”în listă acolo eu îi reprezint pe acești oameni”. Nu, dumneaei a ținut să ne ia, care suntem prezenți, care pe cine reprezintă, deci a tras de timp într-un hal fără de hal.

Umilințe în sala de judecată

Deci, la asemenea umilințe eu unul n-am fost supus niciodată, sincer, iar când am auzit-o pe acea doamnă care în permanență mesteca gumă, deci nu știu cum își permite așa ceva, să întrebe: ”da, Sebastian Olariu e prezent?”, după care i se atrage atenția, ”dar e vreo victimă care a murit?”. Deci dna. era paralelă, nu era cu noi în sală, sincer, era prezentă fizic, dar nu era cu noi în sală. Ori probleme sus la cap și îmi asum ceea ce spun, de băutură nu poate fi vorba, m-aș mira, ori alte probleme din aceeași tagmă cu Vlad Pascu”, a spus tatăl fetei ucise în accidentul de la 2 Mai, Cătălin Ștefan Dragomir.

„De ce nu este mutat procesul în altă parte?”, a întrebat realizatoarea emisiunii ”Politica Zilei”, Ioana Constantin.

„Vrem să mutăm, se va muta într-un final, eu am convingerea că se va muta, până nu se mută de acolo din, mie chiar îmi place să spun treaba asta, din șerpăria aia de la Mangalia, nu se face absolut nimic. Am fost întrebat de cineva mai devreme: ”de ce nu s-a sesizat corpul de control judiciar?”, nu știu ce, să o ancheteze, da, se va ocupa dl. Cuculis din partea noastră, a familiei Dragomir și a celorlalți pe care îi reprezintă și vom ajunge și la treaba asta.

Doamna aceasta nu are ce căuta în justiție, păi cum să las eu un proces pe mâinile unei femei care e acolo, dar nu e acolo”, a precizat tatăl.

Influență în dosar

La întrebarea: ”credeți că există și altă influență asupra procesului de justiție?”, tatăl fetei ucise a răspuns: ”Da, familia Pascu, deci, mă repet, familia Pascu. Au oameni foarte influenți și în poliție, și în politică, bani în stânga, în dreapta nu se spune cu cine a fost în anturaj cu o zi înainte, în noaptea aceea, pe cine protejăm. Avocații lui fac toate tertipurile legale să îl scape de pușcărie, să facă, vezi Doamne, între ghilimele de rigoare, arest la domiciliu.  Cum iese copilașul ăsta de pe poarta pușcăriei, cum a dispărut ca mulți alții”.

„Domnule Dragomir, aș vrea să vă mai întreb despre poliție, că la un moment dat spuneați că veți da și în judecată, mai știm ceva?”, a mai întrebat Ioana Constantin.

„Întâi să vedem cum decurge tot circul ăsta ieftin cu dna. judecătoare, cum se poate strămuta procesul în altă parte la niște oameni competenți care citesc dosarele înainte să le deschidă, dumneaei, mă refer la dna. judecătoare, nici nu știa din care dosar, că erau mai multe pe biroul dumneaei, să ia o anumită listă. I se atrăgea atenția de către avocații noștri, deci, e strigător la cer.

Dar, domnii polițiști care l-au tot protejat pe acest Vlad Pascu, să nu stea liniștiți acolo unde sunt ei, mai ales că cel puțin o persoană, astăzi am aflat, din poliție de la momentul respectiv, deci, sunt șase luni de zile, 188 de zile astăzi, s-a pensionat și bineînțeles că având funcție mare, pensie specială și eu contribui prin taxele mele lunar către stat și îi asigur și pensia și își bate și joc de noi, deci, umilințe peste umilințe. Nu avem copiii acasă, dar în schimb nu primim decât bătaie de joc”, a conchis Cătălin Ștefan Dragomir, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel