Mărturia cutremurătoare a unui bărbat atacat de urs. ”Mi-a rupt osul cum rupe un copil o grisină”. Cum a scăpat cu viață - VIDEO
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 13 iul 2021, 16:40
WhatsApp
Un bărbat din Pitești care a fost atacat de urs a decis să îşi facă publică acum povestea.

Adrian Sima a fost atacat de urs pe 11 noiembrie 2018. Se afla în localitatea Mălureni, din Argeș, la o partidă de vânătoare, când un urs și-a făcut apariția printre mistreți. Deși era conștient că viața îi este pusă în pericol, bărbatul susține că nu s-a gândit nicio clipă să împuște animalul. În cele din urmă a scăpat cu viață, iar acum a decis să povestească prin ce a trecut pentru a atrage atenția asupra pericolului care îl reprezintă animalele sălbatice.

„Spre finalul partidei, așteptând gonacii, mi-a apărut în față la 50 de metri un urs foarte mare, ceva mai mare decât tot ce văzusem și mai înainte. A ieșit la drum și nu trebuia decât să traverseze râul să plece. Când a ajuns la râu, s-a întors efectiv spre mine, m-a fixat și a luat-o glonț spre mine. Nu ai timp să reacționezi, nu ai timp nici să gândești. Am urlat la el..., am tras un foc în pământ, să încerc să-l sperii.

A venit și m-a luat de picior. Era atât de mare... În momentul când m-a luat de picior m-am ales cu cinci găuri pe pulpa dreaptă și atunci au început gândurile negre... A încercat să mă ia de cap, am ridicat mâna să mă apăr, m-a mușcat de mâna stângă... Are o forță fantastică. Mă așteptam să mor.”, a relatat la Realitatea PLUS, Adrian Sima.

”Mi-a rupt osul cum rupe un copil o grisină”

L-a mușcat atât de tare de mână, încât ulterior medicii i-au pus o tijă metalică, iar recuperarea a durat mai multe luni. O altă mușcătură a avut-o la cap. Din fericire, a scăpat cu viață, datorită unui coleg de vânătoare care a alungat ursul. A fost dus de urgență la spital cu mușcături grave la cap și membre, iar medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire. 

"Instinctiv am ridicat mâna să mă apăr şi atunci m-a muşcat de mâna stângă, aici unde am şi o tijă metalică de 15 centimetri. Osul de la mâna stângă a fost rupt exact cum rupe un copil o grisină, atât de uşor. Are o forţă incredibilă. Sincer să vă spun, mă aşteptam să mor. În momentul în care m-a apucat de cap, atunci am zis că este sfârşitul. M-a muşcat de cap, am avut un colţ la 2 milimetri de carotidă şi încă unul la 4 milimetri de unde se îmbină coloana vertebrală cu cutia craniană. Băiatul care era cu mine, a aruncat cu pietre către urs, către noi, şi ursul mi-a dat drumul, într-un final”, a povestit Adrian și pentru ePitești.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?