Mărturia cutremurătoare a ucrainencei violate de soldații ruși, după ce i-au ucis soțul. „Fiul meu plângea în camera alăturată”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mărturia cutremurătoare a ucrainencei violate de soldații ruși, după ce i-au ucis soțul. „Fiul meu plângea în camera alăturată” / Foto: Captură video Pixabay, de Alexas_Fotos
Mărturia cutremurătoare a ucrainencei violate de soldații ruși, după ce i-au ucis soțul. „Fiul meu plângea în camera alăturată” / Foto: Captură video Pixabay, de Alexas_Fotos
Găsești în articol mărturia cutremurătoare a ucrainencei care a fost violată de soldații ruși, după ce aceștia i-au ucis soțul.

Procurorul general al Ucrainei a deschis o primă anchetă în care anchetează un caz în care un militar rus a violat o femeie ucraineancă (vezi AICI știrea).

The Times of London a publicat un interviu cu femeia care spune că a fost violată în mod repetat de un soldat rus, după ce acesta i-a omorât soțul. Ucraineanca de 33 de ani trăia alături de soțul ei în vârstă de 35 de ani și de fiul lor de 4 ani în satul Shevchenkove, aflat lângă capitala Kiev, scrie Business Insider.

Sub protecția anonimatului, femeia a declarat că pe 9 martie ea și soțul ei au fost abordați de un grup de militari ruși în afara gospodăriei lor și au aflat că soldații le omorâseră câinele. După lăsarea întunericului, femeia povestește că ea și soțul ei au auzit zgomote afară, iar bărbatul a ieșit să vadă ce se întâmplă.

„L-am împușcat pe soțul tău pentru că este nazist”

„Am auzit o singură împușcătură, zgomotele porții deschizându-se și apoi zgomotul de pași în casă”, a spus femeia pentru The Times.

Ea a spus că unul dintre bărbații pe care îi văzuse mai devreme, se pare că comandantul grupului, s-a întors cu un alt bărbat, care părea să aibă peste 20 de ani.

„Am strigat: „Unde este soțul meu?”, a spus ea. „Apoi m-am uitat afară și l-am văzut pe pământ lângă poartă. Acest tip mai tânăr mi-a tras pistolul la cap și a spus: „L-am împușcat pe soțul tău pentru că este nazist”.

Detalii cutremurătoare

Femeia a mărturisit că i-a spus fiului ei de 4 ani să se ascundă în camera de cazane. Ea a spus că cei doi soldați au violat-o pe rând, în timp ce fiul ei plângea în camera alăturată.

„El a spus: „mai bine taci sau o să-ți iau copilul și să-i arăt creierul mamei lui răspândit prin casă”, a spus ea pentru The Times, adăugând: „Tot timpul au ținut pistolul de capul meu și m-au batjocorit, spunând: „Cum crezi că se descurcă? Să o ucidem sau să o ținem în viață?”

Ucraineanca a spus că ea și fiul ei au fugit în cele din urmă, lăsând în urmă casa pe care soțul ei le-a construit-o și cadavrul acestuia. Ea a spus că încă nu i-a spus fiului ei că tatăl lui a murit. „Nu îl putem îngropa, nu putem ajunge în sat, pentru că satul este încă ocupat”, a spus aceasta.

Au fost raportate și alte cazuri similare

Au existat și alte rapoarte de violență sexuală și viol în timpul invaziei Ucrainei de către Rusia, dar săptămâna trecută procurorul general al Ucrainei a anunțat prima anchetă asupra uneia dintre ele. La începutul acestei luni, Lesia Vasylenko, un membru al parlamentului ucrainean, a vorbit cu oficialii britanici despre rapoartele tot mai numeroase de viol, săvârșite de soldații ruși.

"Avem rapoarte despre femei violate în grup. Aceste femei sunt, de obicei, cele care nu pot să iasă. Vorbim despre cetăţeni în vârstă. Cele mai multe dintre aceste femei fie au fost executate după crima de viol, fie și-au luat viața.", a spus  Vasylenko. 

VEZI ȘI: O ucraineancă a fost violată de doi indivizi pe un iaht cu refugiați din Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel