Marte în Gemeni. Daniela Simulescu, avertisment pentru şoferi: Aveţi mare grijă!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la JESHOOTS.com, Pexels
Fotografie de la JESHOOTS.com, Pexels
Daniela Simulescu, astrolog DC NEWS şi redactor şef Astrosens, lansează un avertisment pentru şoferi după ce Marte a retrogradat în Gemeni. 

"La nivel personal, Marte retrograd în Gemeni provoacă haos, confuzie, dezinformare. Noi vom dezinforma. Pentru că avem încredere în anumite entităţi, instituţii, persoane. Acestea pot dezinforma, voit sau nu, şi noi transmitem mai departe. Şi la un moment dat ne trezim că nu mai ştim pe cine şi ce să credem. 

Dar cu Marte retrograd în Gemeni, vă atrag atenţia asupra accidentelor. Vedeţi ce maşină vă cumpăraţi până în ianuarie, ce maşină vindeţi, ce acte faceţi. Dar tot ce ţine de drumuri, de accidente, de permis, de talon, de ITP, trebuie să aveţi mare grijă. La fel şi cu asigurările, cu Marte retrograd în Gemeni, în careu cu Neptun. Nu lăsaţi lucrurile pe ideea că nu are cum să vi se întâmple. Orice iniţiativă birocratică, administrativă, educaţională, vor fi reluate, întârziate, blocate, limitate. Inclusiv drumurile, şi astea scurte, de maşină, microbuz. Trebuie să aveţi grijă cu ce călătoriţi în perioada următoare!", a precizat Daniela Simulescu. 

RAR, zeci de mii de controale în trafic. Una din două maşini, cu probleme grave

Aproape 50% dintre maşinile verificate de RAR în 2022 au probleme grave din punct de vedere tehnic. 

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele şase luni ale acestui an, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii ţări, iar 45,73% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES, cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (28,09%), emisiile poluante (24,32%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,51%); parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

De asemenea, neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În plus, în urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule.

Echipele de control ale RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete, în cazul a 2.500 de vehicule fiind decis faptul că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Câte maşini aveau ITP fals, expirat sau anulat



Mai mult, aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP) fals, expirat sau anulat.

La nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov au fost controlate, în primul semestru, 2.411 de vehicule, dintre care 79,22% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte, iar 593 (24,60%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 18,42% dintre cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 11,99 % aveau probleme legate de identificare şi 4,65% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Totodată, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în regiunea Bucureşti - Ilfov, au fost aplicate 1.745 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 1.541 de certificate de înmatriculare.

"În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară", notează instituţia.

Pe parcursul primelor şase luni ale anului 2022, au fost aplicate, la nivel naţional, 12.869 de sancţiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule şi 181 ITP-uri au fost anulate.

Reprezentanţii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel