Data publicării:

Marșul pentru locuire. Nou protest în București: Chiriile cresc. Facturile cresc. Prețurile cresc. Toate cresc, numai salariile noastre nu cresc

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Amine M'siouri : https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fotografie-estompare-ince-o-are-mul-ime-2246258/
Fotografie de la Amine M'siouri : https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fotografie-estompare-ince-o-are-mul-ime-2246258/
Se anunță un nou protest în București. De această dată, oamenii ies în stradă „pentru locuire”.

„Marșul pentru locuire” va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 13.00.

„Accesul la o locuință decentă e un DREPT FUNDAMENTAL, și totuși este încălcat zilnic! Chiriile cresc. Facturile cresc. Prețurile cresc. TOATE CRESC, numai salariile noastre NU CRESC.

Iarna vine și odată cu ea vine amenințarea că ne vom petrece sărbătorile în frig sau chiar pe străzi. E absurd, dar în momentul ăsta o mamă extenuată după muncă decide între a plăti chiria și a-și hrăni copii. Un fiu decide între a plăti la timp utilitățile sau a le cumpăra părinților bolnavi medicamentele necesare. Nu vom suporta costurile crizei voastre!

În timp ce statul român cheltuie bani pe militarizare și armament, populația trebuie să suporte costuri uriașe la întreținere, rezultatul jocurilor geo-politice la care noi nu avem nimic de spus! E timpul ca cineva să spună că ce ni se întâmplă NU ESTE CORECT!

Haideți cu noi pe 12 noiembrie să le reamintim autorităților că DREPTATEA e atunci când fiecare are un loc sigur pe care-l poate numi acasă, nu atunci când mii de locuințe stau goale în timp ce mii de oameni dorm în apartamente supraaglomerate sau pe bancă în parc!

REVENDICĂRILE NOASTRE

Plafonarea costurilor de energie! Cerem reducerea facturilor care depășesc aceleași luni din 2021. Creșterea costurilor locuirii este cauzată de speculații financiare și de pretextul unui război la care nu vrem să participăm! Stop tuturor evacuărilor! Cerem relocare adecvată tuturor celor evacuați, inclusiv mutarea acestora în locuințe de necesitate! Mai multe locuințe publice și sociale!

Cerem creșterea stocului de locuințe publice și sociale prin orice mijloace aflate la dispoziția autorității publice locale: construcția de locuințe, reconversia în locuințe publice a clădirilor goale, remunicipalizarea clădirilor goale proprietate privată, lăsate să se degradeze pentru speculă imobiliară.

Acces ușor la locuințe sociale! Cerem criterii juste, proceduri simplificate și personal educat anti-rasist și anti-clasist! Acces public la lista curentă a fondului locativ al autorităților locale municipale și de sector!

Controlul chiriilor! Piața capitalistă înseamnă o creștere fără limite a costurilor chiriilor în timp ce actuala criză face imposibilă achiziția de proprietate de către cei mai precari. Fără limitele cerute de cei mai precari și impuse de stat, marii proprietari se vor îmbogăți de pe urma greutăților noastre!

Finalizarea blocului de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea și construirea celorlalte 7 blocuri anunțate! De aceste locuințe depind sutele de solicitanți de locuințe sociale aflați pe lista de prioritate a Primăriei Generale București. Primăriile să acceseze fondurile pe care Ministerul Dezvoltării le poate aloca pentru construirea locuințelor sociale și de necesitate Traseul va fi anunțat în curând”, au transmis organizatorii protestului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel