Marș pro-viață de amploare la Varșovia. Președintele Andrzej Duda a participat la eveniment: Mărturisiți cele mai nobile idealuri / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Peste 10.000 de persoane au participat la un marș pro-viață din capitala Poloniei.

Peste 10.000 de oameni au mărșăluit la Varșovia la al 17-a Marș Național pentru Viață și Familie organizat de Centrul pentru Viață și Familie pentru a afirma sprijinul pentru căsătorie și pentru uniunea între bărbat și femeie.

Al 17-lea Marș național anual pentru viață și familie a atras peste 10.000 de participanți la Varșovia și sute în alte câteva orașe poloneze. Participanții au mărșăluit împreună declarându-și loialitatea față de căsătorie ca o uniune între bărbat și femeie. Președintele Andrzej Duda, într-un discurs susținut la marș, le-a spus participanților că „depun mărturie publică celor mai nobile dintre idealuri”.

Potrivit lui Paweł Ozdoba, șeful Centrului pentru Viață și Căsătorie, care a organizat marșul, evenimentul este răspunsul organizației la criza căsătoriei și a familiei cauzată de mișcările și programele care defăimează căsătoria și familia sau încearcă să le redefinească. 

Ozdoba a spus că, în cele mai multe cazuri, merită „să lupți pentru a salva căsătoriile” folosind ajutor și consiliere de specialitate pentru a depăși problemele. Ozdoba consideră că este nevoie să „mărturiasească public faptul că o căsătorie reprezintă o uniune între bărbat și femeie, o instituție importantă și necesară care construiește societatea”.

Bannerele manifestanților s-au concentrat pe simbolurile naționale și pe valoarea vieții, manifestanții făcând apel la mai multe nașteri și mai puține divorțuri. Au existat, de asemenea, solicitări ca politicienii să legifereze în favoarea păstrării căsătoriei și a protejării copiilor de trauma divorțului.

Mulți dintre manifestanți au fost părinți cu copii mici care au mărșăluit în ciuda vremii reci și ploioase. Mulți dintre ei au spus că mărșăluiesc pentru că doresc să-și mărturisească credința în familie ca partea cea mai importantă a națiunii.

Mulți și-au exprimat, de asemenea, angajamentul față de rolurile tradiționale masculine și feminine în familie, bărbatul fiind susținătorul, iar femeia cea care se concentrează asupra familiei, scrie RMX.

Polonia sare în sprijinul Ungariei și spune că se va opune planului UE de a reduce fondurile pentru Budapesta cu 7,5 miliarde de euro

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia se va opune oricăror încercări ilegale din partea instituțiilor UE de a opri finanțarea UE pentru orice stat membru, inclusiv Ungaria.

Morawiecki și-a declarat solidaritatea cu Ungaria în ceea ce privește problema finanțării UE. Potrivit șefului guvernului polonez, guvernul ungar a pregătit detaliile unui acord între acesta și Comisia Europeană, care a fost prezentat Comisiei UE.

Comisia Europeană a propus duminică ca Consiliul European să aprobe activarea mecanismului de condiționare pentru a suspenda aproximativ 7,5 miliarde de euro din finanțarea bugetului UE pentru ceea ce Comisia susține că reprezintă corupție și preocupări legate de statul de drept în Ungaria.

În ceea ce se conturează a fi un eveniment major din istoria proiectului european, dacă UE va avansa cu o astfel de reducere a finanțării, va marca primul moment când mecanismul de condiționalitate va fi folosit împotriva unui stat membru. Consiliul European are acum o lună pentru a aproba poziția comisiei cu majoritate calificată de voturi. Declarația lui Morawiecki pe această temă sugerează că Polonia se va opune propunerii Comisiei Europene (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel