Marş moto de conştientizare a prezenţei în trafic a femeilor care conduc autovehicule cu două roţi
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 17 mai, 12:35
WhatsApp
Acest marş moto, la puterea feminină, îşi propune creşterea nivelului de conştientizare asupra prezenţei în traficul rutier a femeilor care conduc autovehicule cu două roţi
Asociaţia Femeilor Motocicliste din România anunţă organizarea sâmbătă, alături de alte cluburi moto, a unui marş la care motociclistele vor avea prioritate şi care îşi propune creşterea nivelului de conştientizare asupra prezenţei în traficul rutier a femeilor care conduc autovehicule cu două roţi. 

Asociaţia Femeilor Motocicliste din România transmite, marţi, într-un comunicat că, alături de cluburile moto Black Helmets şi Free Riders, cu sprijinul Salonului de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti (SMAEB), organizează sâmbătă, în Capitală, în cadrul campaniei anuale 'Siguranţă pe Două Roţi', un marş moto la care motociclistele vor avea prioritate.

'Acest marş moto, la puterea feminină, îşi propune creşterea nivelului de conştientizare asupra prezenţei în traficul rutier a femeilor care conduc autovehicule cu două roţi, în vederea reducerii numărului de accidente. Totodată, evenimentul are ca scop promovarea deplasării cu autovehicule pe două roţi pentru reducerea poluării şi decongestionarea traficului rutier, în condiţii de siguranţă, dar şi încurajarea femeilor să conducă astfel de mijloace de transport', se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, startul se va da sâmbătă, la ora 11,00, în parcarea din complexul Romexpo. Marşul se va desfăşura până la ora 12,00 pe următorul traseu: Romexpo - Arcul de Triumf - Bd. C. Prezan - Piaţa Charles de Gaulle - Bd. Aviatorilor - Piaţa Victoriei - Str. Buzeşti - Str. Berzei - Str. Vasile Pârvan - Pod Haşdeu - Splaiul Independenţei - Bd. Libertăţii - Piaţa Constituţiei (pauză 15 minute) - Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Bd. C. Prezan - Arcul de Triumf - Bd. Regele Mihai I - Piaţa Presei - Romexpo.

Iniţiată în 2020, campania 'Siguranţă pe Două Roţi', însoţită de motto-ul 'Este o viaţă în joc, asigură-te!', se adresează prioritar motocicliştilor şi şoferilor şi îşi propune scăderea numărului de accidente în care sunt implicaţi motociclişti, creşterea nivelului de conştientizare în rândul conducătorilor auto asupra prezenţei în trafic a motocicliştilor şi, de asemenea, creşterea nivelului de conştientizare în rândul motocicliştilor cu privire la importanţa purtării echipamentului de protecţie şi a conducerii preventive, menţionează asociaţia.

G Ad:

Campania 'Siguranţă pe Două Roţi' include marşuri moto, cursuri de conducere defensivă, cursuri de prim ajutor, concursuri online şi offline şi acţiuni de mobilizare a comunităţii moto la nivel naţional prin diverse evenimente desfăşurate în mai multe oraşe. Ediţia din acest an a SMAEB, principalul eveniment moto din România, va avea loc în perioada 20 - 22 mai, la Romexpo (pavilion B1). Asociaţia Femeilor Motocicliste este divizia din România a Women International Motorcycle Association (WIMA), o asociaţie internaţională, fondată în anii '50, prezentă în peste 40 de ţări, pe şase continente, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro