Marș de protest în București. E împotriva proiectului de lege anti-LGBT care se află pe masa Camerei Deputaților
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la 42 North: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tablou-pictura-desen-picta-1280638/
Fotografie de la 42 North: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tablou-pictura-desen-picta-1280638/
Urmează un mare protest în București.

„Sâmbătă, 15 octombrie, ne adunăm în Piața Universității de la ora 14:00 pentru a protesta în marș împotriva proiectului de lege anti-LGBT care se află pe masa Camerei Deputaților. Cerem egalitate, parteneriat civil și demnitate! Spunem răspicat #TRADIȚIANOASTRĂEIUBIREA și ne cerem drepturile!

Între 14:00 și 15:00 ne adunăm în Piața Universității din București, în fața Teatrului Național. De acolo vom mărșălui cu sloganuri de protest până în Piața Victoriei. Ne vom opri în alveola principală din fața Guvernului și vom spune #NuInterzicețiIubirea și #VremDrepturiEgale!


CE NE DORIM PRIN ACEST MARȘ DE PROTEST?

1. Cerem deputaților români să respingă propunerea de lege PL-x nr. 243/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Proiectul de lege încearcă introducerea în legislație a interdicției informațiilor despre homosexualitate și identitate de gen în familie, școli, instituții medicale, mass-media, internet etc. Această lege încalcă dreptul la liberă exprimare, reinstituie cenzura, încalcă accesul persoanelor sub 18 ani la servicii de sănătate, încalcă libertatea presei, discriminează fățiș comunitatea LGBTQ+, încalcă prevederile legii nr. 60/ 23 septembrie 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. Cenzura oricăror filme, seriale, desene animate, documentare sau știri va veni în mod natural din această lege, și se vor interzice, ca în Rusia, orice fel de manifestări sau expuneri de steaguri LGBT, sub pretextul că ar fi „propagandă homosexuală ce lezează interesul superior al copilului”. Suntem oameni, iar această lege ne afectează demnitatea și validitatea.

2. Vrem parteneriat civil! România este una dintre ultimele 6 țări membre UE care încă nu au niciun fel de recunoaștere a cuplurilor formate din persoane de același sex. Persoanele gay, lesbiene și bisexuale sunt cetățeni cu obligații egale în fața legii, care au nevoie de drepturi egale. În ultimii 10 ani au fost respinse deja 3 propuneri legislative de parteneriat civil. În 2019 a fost depus ultimul proiect de lege care propune parteneriat civil între persoane de același sex și de atunci zace în continuare pe mesele Camerei Deputaților. Cerem parlamentarilor să aprobe legea parteneriatului civil! 3. Cerem înlesnirea procesului de tranziție legală pentru persoane trans! În prezent procesul de schimbare a actelor pentru persoanele trans este extrem de anevoios și umilitor, neexistând reglementări concrete din punct de vedere legal. Din această cauză, fiecare caz este abordat individual și fiecare judecător decide după propria părere dacă persoana trans poate sau nu să își schimbe actele. Avem nevoie de un procedeu legislativ nediscriminant și facil, pentru ca persoanele trans să își poată schimba actele într-un mod demn. Vino la marșul de protest TRADIȚIA NOASTRĂ E IUBIREA ca să ne cerem drepturile!”, au transmis organizatorii protestului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel