Maroc, Spania şi Portugalia vor găzdui Cupa Mondială din 2030, dar trei meciuri se joacă în America de Sud
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: FIFA
Foto: FIFA
Trei meciuri din cadrul Cupei Mondiale 2030, care va fi găzduită de Maroc, Spania şi Portugalia, se vor juca în America de Sud. 

Conform FIFA, Cupa Mondiale 2030 va fi găzduită de trei ţări, Spania, Portugalia şi Maroc, însă trei meciuri se vor disputa în America de Sud. 

Doar Maroc, Spania şi Portugalia şi-au anunţat candidatura comună pentru a găzdui turneul, aşa că cele trei ţări au fost declarate câştigătoare de FIFA. 

Cu toate astea, pentru că în 2030 se sărbătoreşte centenarul Cupei Mondiale, trei meciuri vor avea loc în America de Sud. Mai exact în Argentina, Paraguay şi Uruguay, care a fost chiar gazda şi câştigătoarea primei ediţii a Cupei Mondiale, scrie Reuters. 

"Consiliul FIFA a căzut de acord, în mod unanim, că Spania, Portugalia şi Maroc vor găzdui Cupa Mondială 2030 şi că se vor califica automat la competiţie. În plus, având în vedere contextul istoric al Cupei Mondiale 2030, consiliul a votat unanim ca trei meciuri să aibă loc în Uruguay, Argentina şi Paraguay, iar în Montevideo să aibă loc şi o ceremonie care să celebreze centenarul competiţiei", informează FIFA. 

FIFA ar putea ridica interdicţiile pentru Rusia 

FIFA ia în considerare ridicarea suspendării Rusiei din competiţiile naţionale de fotbal după ce UEFA şi-a relaxat poziţia în această chestiune săptămâna trecută, a relatat miercuri Sky News, citată de Reuters.

O decizie ar putea fi luată la reuniunea Consiliului FIFA care are loc miercuri şi care ar oferi Rusiei şansa de a juca la Cupele Mondiale Under-17 dacă se va califica.

Punctul nu apare pe ordinea de zi a Consiliului Federaţiei Internaţionale, iar FIFA nu a răspuns deocamdată solicitării Reuters.

UEFA a decis, după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022, ca toate echipele acestei ţări, de club sau naţionale, să fie suspendate din competiţiile internaţionale. Însă, săptămâna trecută, forul continental a transmis că nu ar trebui pedepsiţi copiii pentru acţiuni a căror responsabilitate revine adulţilor şi că echipele Under-17 ale Rusiei vor fi readmise în competiţiile UEFA în cursul acestui sezon.

Federaţia Ucraineană de Fotbal a cerut UEFA să revină asupra deciziei sale sau nu va participa la competiţiile care includ echipe ale Rusiei. Mai multe ţări, între care şi România, au anunţat că vor boicota meciurile contra echipelor din Rusia, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel