Maroc, în vizorul justiției, în scandalul de corupție unde sunt vizate Uniunea Europeană și Qatar
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Publicația „Le Soir” a dezvăluit dedesubturile anchetei care zguduie Parlamentul European.  

Marocul este în vizorul justiţiei, în scandalul de corupție care a izbucnit după ce peste un milion şi jumătate de euro au fost găsiţi cash de anchetatori în Belgia.

Banii ar avea originea în Qatar şi de altfel în jurul statului din Golf se concentrează ancheta.

Pier Antonio Panzeri, deputatul european la care au fost găsite sume importante de bani, în urma anchetei, este bănuit că „a intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”.

Complici ar fi fost soţia, fiica şi partenera sa, aceasta din urmă chiar dându-i ordine lui Panzeri în legătură cu modul de cheltuire a banilor obţinuţi.

Mai mult decât atât, la „transportarea cadourilor” în Polonia ar fi participat chiar soția și fiica politicianului. Ele ar fi dus sume de bani ambasadorului marocan din Varșovia, Abderrahim Atmoun.

Panzeri şi Atmoun se descriu ca „buni prieteni” pe reţelele de socializare şi se întâlnesc regulat în calitate de copreşedinţi ai unui organism de discuţii între Parlamentul european şi cel marocan.

În 2013, Panzeri l-a vizitat de altfel pe Atmoun în Maroc, însoţit de Marc Tarabella şi, câţiva ani mai târziu, împreună cu partenerul Evei Kaili.

Aducerea eurodeputatei socialiste elene, Eva Kaili, în faţa justiţiei belgiene, în presupusul scandal de corupţie legat de Qatar ('Qatargate'), a fost amânată pentru data de 22 decembrie, a anunţat miercuri avocatul europarlamentarei, André Risopoulos, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel