Mark Zuckerberg, Facebook, a devenit și mai bogat. Ar putea reveni în top 10 cei mai bogați oameni ai lumii
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Mark Zuckerberg
Facebook - Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg se pare că a trecut peste problemele financiare și de imagine ale companiei, averea sa crescând cu încă câteva miliarde. 

La aproape două luni după ce și-a pierdut locul printre cei mai bogați 10 oameni din lume, Mark Zuckerberg își găsește calea înapoi. Acțiunile Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, au crescut cu peste 17% joi, 28 aprilie, făcându-l pe Zuckerberg mai bogat cu aproape 11 miliarde de dolari într-o singură zi. Acțiunile au crescut cu 19% mai devreme în cursul zilei, sporind pentru scurt timp averea lui Zuckerberg cu 11,5 miliarde de dolari.

Pentru Meta,  primul trimestru și a înregistrat cea mai lentă creștere a veniturilor din ultimii ani. Răspunsul amețitor de joi a fost în contrast puternic cu rezultatele dezastruoase ale Meta din trimestrul al patrulea, care au făcut ca acțiunile să scadă la începutul lunii februarie, în cel mai mare picaj de o singură zi din istoria Wall Street. De asemenea, această pierdere l-a scos pe Zuckerberg (care deține 13% din Meta) de pe locul 9 al celor mai bogați oameni din lume, după cum este transmis de către Bloomberg Billionaire Index.

În ciuda creșterii, Meta a pierdut mult teren

La închiderea de miercuri, Zuckerberg s-a clasat pe locul 18, cu o avere netă de 65 de miliarde de dolari. Creșterea de joi ar trebui să-l catapulteze cu câteva locuri și să-i crească valoarea netă la aproximativ 76 de miliarde de dolari.

Deși Meta (cu indicativul FB) a crescut joi, acțiunile rămân cu 39% mai mici anul acesta, confruntându-se cu trenduri de piață ce merg împotrivă.

Compania rivalizează cu platforme precum TikTok, luptă să monetizeze conținutul video popular și se confruntă cu perturbarea activității sale principale de publicitate din cauza schimbărilor aduse practicilor de confidențialitate ale Apple.

Meta a mai remarcat că afacerea sa a fost afectată de războiul din Ucraina, deoarece Facebook și Instagram au fost blocate în Rusia luna trecută și se așteaptă ca aceste provocări să continue și în trimestrul curent.

Te-ar mai putea interesa și: Mark Zuckerberg și Kamala Harris, sancționați de Rusia. LISTA neagră a Kremlinului

Macron cere „desființarea“ Facebook și a rețelelor sociale care dețin monopolul. Președintele francez se opune și anonimatului online

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel