Mark Lippert, ambasadorul SUA la Seul, rănit după ce a căzut victimă unui atac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ambasadorul SUA în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost rănit de un bărbat înarmat cu o lamă de ras, joi, la Seul, potrivit poliției și televiziunilor citate de Agerpres.

Canalul de știri YTN, a transmit, citând surse din poliție, că un bărbat înarmat cu o lamă de ras ascunsă în mâna dreaptă l-a atacat pe Mark Lippert în timp ce el participa la o întâlnire în centrul Seulului, la ora micului dejun.

Televiziunea a difuzat o imagine care îl arată pe ambasador șocat după atac, cu mâna dreaptă pe obraz și mâna stângă plină de sânge. În vârstă de 42 de ani, Lippert a fost transportat la spital, dar viața lui nu este în pericol.

Atacatorul, care a fost imediat reținut, a rostit un slogan împotriva războiului și pentru unificarea celor două Corei rivale când l-a rănit pe diplomat, instalat în funcție la Seul în octombrie.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat ferm atacul, care a avut loc la un centru de spectacole din Seul, în timp ce ambasadorul se pregătea să țină o prelegere și a adăugat că Mark Lippert a fost tratat la un spital local.

YTN TV a relatat că bărbatul - identificat ca fiind în vârstă de 55 de ani și supranumit Kim - a țipat în timpul atacului: "Sudul și Coreea de Nord ar trebui reunificate".

Suspectul a strigat de asemenea sloganuri anti-război după ce a fost reținut, iar poliția din Seul a declarat că arma folosită avea o lamă de 25 de centimetri.

Vezi și: O flotilă NATO condusă de crucișătorul USS Vicksburg a intrat în Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel