Marius Marinescu, revoltat de ce se spune despre boxerul Horst Adolf Stumpf: O minciună sfruntată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Marius Marinescu
Marius Marinescu
Senatorul Marius Marinescu a oferit o declaraţie DC News în care a vorbit despre cazul boxerului Horst Adolf Stumpf, cel care, după ce, la începutul acestei luni, a încetat din viaţă, este subiectul unor articole de presă în care se spune că ar fi fost torţionar, o armă a securităţii.

Marius Marinescu ne-a declarat că l-a cunoscut pe Horst Adolf Stumpf, boxerul care a încetat din viaţă la începutul acestei luni şi ne-a oferit o serie de amănunte despre drama prin care a trecut acest om care, deşi a fost sportiv de performanţă, a murit în mizerie. 

"Mi se pare nedrept ceea ce se vorbeşte despre un mare boxer al nostru, Horst Adolf Stumpf, după moartea sa, cum că a fost o armă a securităţii, că a fost pus să-l bată, de exemplu, pe Paul Goma, sau că a fost ofiţer de miliţie.

Vreau să vă spun că acest om a trăit o mare dramă. A fost campion naţional, medaliat la competiţii internaţionale, un adevărat patriot care, deşi a avut ocazia să rămână în Germania, a ales să boxeze şi să trăiască în România. A murit în mizerie din cauză că avea o pensie de 400 de lei. Neavând urmaşi, nimeni nu-l poate apăra de minciuni şi calomnii de genul că ar fi fost colaborator al securităţii, că bătea disidenţii. O minciună sfruntată! Eu am vorbit şi cu foştii săi adversari de ring - Alec Năstac şi Constantin Anton. Sunt şi ei indignaţi de ceea ce se spune despre Horst Adolf Stumpf", ne-a declarat Marius Marinescu.

O dramă care ar putea fi scenariu de film 

"L-am cunoscut bine şi vă spun că era un patriot veritabil, iar ceea ce se spune despre el acum nu este adevărat. Deşi i s-a propus să boxeze pentru Germania, a refuzat deşi era cetăţean român de origine germană, născut la Sibiu. Mai mult, sora şi fratele erau deja stabiliţi în Germania.  Dacă alegea să plece în Germania şi boxa pentru acea ţară poate că trăia şi acum, nu să moară în condiţii mizere,  denigrat. Asistăm la o dramă a unui mare boxer care ar putea fi un scenariu de film. Eu scriu acum o carte despre boxul amator şi profesionist împreună cu Valentin Vrânceanu şi îi dedic şi lui Horst Adolf Stumpf un capitol vis-a-vis de drama lui şi, cine ştie, într-o bună zi se va turna un film după viaţa lui", ne-a mai povestit senatorul Marius Marinescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel