Elodia, lansarea lui Marius Iacob spre șefia DNA. ”Un paranormal mi-a zis că e în lac””
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Procurorul Marius Iacob, cel care a instrumentat cazul Elodiei Ghinescu încă de la început, timp de patru ani, este acum propus procurorul adjunct al Direcției Naționale Anticorupție. Marius Iacob a spus, marți, înainte de aflarea condamnării lui Cristian Cioacă la 21 de ani de închisoare de executare, că este un dosar de suflet și că așteaptă cu nerăbdare sentința. El a renunțat la dosarul Elodiei în noiembrie 2011.

„Este un dosar de suflet. Aştept cu nerăbdare decizia instanţei de judecată. Noi, prin trimiterea lui (n.red. Cristian Cioacă) în judecată în stare de arest, am spus tot ce aveam de spus. Acum aşteptăm decizia instanţei”, a spus procurorul Marius Iacob despre sentința din cazul Elodia, scrie rnews.ro.

Episoadele lui Dan Diaconescu, despre Elodia, urmărite cu schimbul

"E cazul care mi-a consumat cea mai multă energie. Există indicii clare că e vorba de omor. Cioacă a avut o atitudine oscilantă... Nu am avut niciodată sentimentul că poate să apară, că e vie... Din punctul meu de vedere, chiar dacă rămăşiţele Elodiei nu vor fi găsite, tot sunt suficiente probe care ar justifica trimiterea în judecată a lui Cristian Cioacă", susține procurorul pentru EvZ. El a dezvăluit că urmăreau emisiunea lui Dan Diaconescu de la OTV cu schimbul- "Eram mai mulţi, poliţişti, procurori, făceam cu schimbul. Se stătea noaptea şi se înregistrau emisiunile!".

De ce ar urmări un procuror emisiunile de la o televiziune? Procurorul Marius Iacob susținea că orice informație, cât de mică și, poate neînsemnată pentru publicul larg, putea să-l ajute. "Sunt situaţii când o informaţie din presă, o informaţie dată de un om, te poate ajuta", spunea Marius Iacob.

Clarvăzătorii din dosarul Elodiei Ghinescu

Procurorul Marius Iacob a apelat și la clarvăzători în încercarea de a o găsi pe Elodia. "Eu am discutat cu şase paranormali cu care a lucrat cu poliţia şi care au ajutat în cazuri concrete şi nici unul nu a văzut-o pe Elodia în viaţă!", a spus procurorul, pentru Ring. El a adăugat  "Unul dintre paranormali mi-a zis că este în lac, altul că este îngropată, altul că o s-o găsesc pe câmp. Am vorbit şi cu Valentina, clarvăzătoarea oarbă de la Iaşi, care mi-a spus că o voi găsi într-o fântână. Toţi mi-au spus că o s-o găsesc. Practic, ei mi-au confirmat ceea ce eu ştiam".

Cât despre Cioacă...

"Era sânge în casă, în portbagaj! A încercat să arunce haine, parfumuri şi alte lucruri într-o râpă... N-a găsit nicio explicaţie logică pentru ele. La început dădea declaraţii contradictorii, apoi n-a mai dat deloc. A picat testul poligraf cu brio. Păi, domnule, dacă-ţi dispare soţia, te gândeşti că ori a plecat de bunavoie şi trebuie s-o căutăm, ori a omorât-o altcineva. Hai s-o căutăm, pentru că e mama copilului meu, nu pot să stau nepăsător... Pentru el e o problemă de viaţă şi de moarte.. Să te duci la puşcărie... A fugit tot timpul de asta. El speră să nu se găsească cadavrul şi să scape", își amintește procurorul.

Cranii și alte indicii

Procurorul Marius Iacob a spus în august 2010, la trei ani după dispariția Elodiei, că "Un deget dacă găsesc îmi e de ajuns pentru a finaliza dosarul“. El verifica atunci două lacuri din Argeș și audia trei martori. În noiembrie 2010 au găsit un craniu pe malul Oltului. Îi lipsea mandibula și, astfel, nu s-a putut face reconstrucția facială. Indiciile de atunci arătau că ar fi al Elodiei- era al unei femei de aproximativ 40 de ani și avea o "vechime" de doi ani.

Avocata a dispărut în data de 29 august 2007. Peste mai puțin de două luni se împlinesc 6 ani de la dispariția ei. Procurorul Marius Iacob s-a ocupat și de cazul bebelușilor morți în incendiul de la Maternitatea Giulești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel