Marius Budăi, mesaj direct către Raluca Turcan. Solicitare pentru conducerea PNL
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marius Budăi
Marius Budăi
Marius Budăi consideră că Raluca Turcan, ministrul Muncii, „lansează acuzații nefondate”.

„Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, face, de câteva zile, declarații halucinante, care denotă fie necunoașterea legii, fie nesocotirea ei. În oricare dintre cazuri, Raluca Turcan ar trebui să meargă acasă, fiindcă tot lansează acuzații nefondate la adresa românilor”, susține Marius Budăi. 

„Ați afirmat, doamnă Raluca Turcan, că personalul din sistemul sanitar, dar și magistrații, ar încasa sporuri care ar reprezenta 85% din salariul de bază. Afirmația domniei voastre este în contradicție flagrantă cu prevederile art. 25 alin. 1 din Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nr. 153/2017, potrivit căruia suma sporurilor acordate cumulat pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din salariile de bază. În aceste condiții, vă rugăm a ne preciza dacă Ministerul Muncii a constatat cazuri de încălcare a legii și, în caz afirmativ, ce măsuri a dispus. În caz că nu, doamna Raluca Turcan, vă rugăm să vă cereți public scuze de la aceste categorii profesionale cărora le-ați adus acuzații mincinoase și să plecați acasă!”, a transmis vicepreședintele Camerei Deputaților, Marius Budăi.

„Doamnă ministru al Muncii Raluca Turcan, de ce ați declarat public că doriți să inițiați o lege care să interzică unei persoane pensionate anticipat să se mai reangajeze la stat, în condițiile în care acest lucru este deja interzis de lege”, a subliniat vicepreședintele Marius Budăi.

„Atragem atenția asupra faptului că ministrul Muncii este cel care trebuie să vegheze la respectarea drepturilor angajaților, precum plata orelor suplimentare, acordarea sporului de noapte și a liberului în compensație și nu la “sclavagirea” angajaților “non-stop”. Solicităm, de asemenea, conducerii PNL și prim-ministrului României să se dezică de derapajele ministrului Muncii, Raluca Turcan!”, a conchis Marius Budăi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel