Mărire salarii. Olguța Vasilescu, anunț important pentru români: S-a promulgat
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 31 oct 2017, 21:07
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu a anunțat că a fost promulgată Legea de aprobare a Oordonanței de Urgență care prevede majorările salariale pentru polițiști.

Totodată, ministrul Muncii a anunțat că pe lângă personalul MAI, vor mai fi creșteri salariale și pentru angajații ANAF și cu 50% pentru salvatorii marini. Ea a povestit un episod inedit petrecut cu sindicatele salvamarilor.

”Astazi a fost promulgată Legea de aprobare a Ordonanței de Urgentă 56/2017 care prevede majorările salariale pentru polițiști. Pe lângă personalul din MAI, mai sunt creșteri la Direcțiile Regionale din ANAF și, cu 50 la suta, la salvatorii marini. Îmi amintesc ca sindicatele salvamarilor, după o negociere la guvern, când li s-a spus "da, aveți dreptate, salariile sunt prea mici fata de munca riscanta pe care o faceți si vom efectua majorări de 50 la suta", au rămas câteva secunde fără replica. Ei se așteptau la altceva, pentru ca liderul Confederației din care fac parte le spusese ca e inutil sa vina sa discute la guvern, fiindca nu vor primi nimic dacă nu fac greva. Și ei nu făcuseră.

E același lider care apare de la prânz pe la toate televiziunile sa spună cum scad salariile la firmele private, de la 1 Ianuarie, in condițiile in care, azi, la Guvern, reprezentanții patronatelor au spus tranșant ca nu au motive sa scadă salariile. Degeaba au spus asta, omul a venit cu tema lui de acasa. Pana și membrii lui de sindicat au început sa se uite chiorâș la el... Pentru ca e intr-adevăr ciudat sa spui ca anul acesta nu s-au făcut majorări salariale la bugetari și nici nu se vor face la anul, când anul trecut se plăteau 58,7 miliarde lei cheltuieli de salarizare, anul acesta vom inchide cu 68,9, iar anul viitor vor fi 81,9 miliarde”, a transmis Olguța Vasilescu pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?