Mario Vargas Llosa, sărbătorit cu mare fast în Spania - Video
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, și-a serbat luni seara, la Madrid, împlinirea a 80 de ani de viață, în cadrul unei recepții de gală la care au luat parte 400 de invitați de marcă din lumea politică și artistică, alături de rude și prieteni. 

Celebrul romancier se află într-o perioadă de excepție a existenței sale, marcate un de lung șir de succese de public, precum și de critică. El și-a lansat recent un nou volum, intitulat Cinco esquinas, iar de mai bine de un an este în centrul atenției publice și pentru schimbarea radicală survenită în viața lui sentimentală.

Căsătorit prima dată cu Julia Urquidi, o mătușă prin alianță, Mario Vargas Llosa a divorțat în 1964 și s-a recăsătorit un an mai târziu cu o verișoară, Patricia Llosa, cu care a avut trei copii, Alvaro (1966), Gonzalo (1967) și Morgana (1974). În 2015, la scurt timp după ce a serbat nunta de aur, el și-a făcut publică relația cu Isabel Preysler, cea care a fost prima soție a celebrului cântăreț Julio Iglesias. În vârstă de 65 de ani, ea este origine filipinezo-spaniolă și este una dintre cele mai cunoscute personalități mondene din înalta societate spaniolă. A fost căsătorită de trei ori și este mama a cinci copii, printre care se numără și muzicianul Enrique Iglesias.

Mario împlinește 80 de ani, dar este mult mai tânăr decât mine, mai ales în activitatea sa creatoare, a susținut Isabel Preysler într-un interviu realizat special pentru marele eveniment din 28 martie.

La cina organizată la hotelul Villamagna din Madrid au participat participa, printre alții, foștii premieri spanioli Felipe Gonzalez și Jose María Aznar și ex-președinți din America de Sud, cum ar fi Andres Pastrana (Columbia), Alvaro Uribe (Columbia) și Luis Alberto Lacalle (Uruguay).

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, numeroase personalități culturale, precum și un mare număr de autori și prieteni ai sărbătoritului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel