Data publicării:

Mario Perşu, rezultat modest la Campionatele mondiale de scrimă

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Sportivul român Mario Perşu a ocupat locul 39 în proba individuală masculină de spadă, vineri, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta. 

Perşu a fost învins în primul tur cu 15-10 de cehul Jakub Jurka, el fiind singurul român care a reuşit să acceadă pe tabloul principal. Alin Timoce s-a clasat pe locul 101, Adrian Ciprian Szilagyi a încheiat pe 141, iar Adrian Dabija a ocupat locul 168.

Medalia de aur a revenit ungurului Gergely Siklosi, victorios cu 15-14 în finala cu rusul Serghei Bida. Medaliile de bronz au fost adjudecate de italianul Andrea Santarelli, întrecut cu 15-9 în semifinale de Siklosi, şi de ucraineanul Igor Reizlin, depăşit în penultimul act cu 15-10 de Bida. La floretă feminin, Maria Boldor a ocupat locul 63, după ce a fost învinsă în primul tur de rusoaica Ina Deriglazova, campioana olimpică en titre, cu 15-4. Mălina Călugăreanu s-a clasat pe locul 87, Emilia Corbu a încheiat pe 107, iar Andreea Gheorghe pe 117.

Deriglazova a obţinut aurul, după 15-11 cu franţuzoaica Pauline Ranvier în finală. Italianca Arianna Errigo, învinsă în semifinale de Ranvier cu 15-13, a luat bronzul, ca şi compatrioata sa Elisa Di Francisca, întrecută în penultimul act de Deriglazova cu 15-13. România participă cu 23 de sportivi la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, în perioada 15-23 iulie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel