Decizia magistraților în cazul lui Mario Iorgulescu. Ar putea scăpa de condamnare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Mario Iorgulescu
Foto: Facebook Mario Iorgulescu
Află în articol ce decizie au luat magistrații în cazul lui Mario Iorgulescu.

A fost admis recursul în casație depus de Mario Iorgulescu, transmite Antena 3 CNN. Decizia magistraților vine după ce Mario Iorgulescu a contestat prin cale extraordinară de atac sentința primită în dosarul accidentului mortal pe care l-a provocat în 2019, după ce a urcat la volan deși era beat și drogat. Astfel, el ar vrea să scape de condamnarea definitivă de 13 ani și 8 luni de închisoare.

"Mario Iorgulescu, deși aflat în Italia, prin intermediul avocaților săi a formulat această cale extraordinară de atac. Este practic o primă victorie înregistrată de acesta. I s-a admis de principiu recursul de casație, ceea ce înseamnă că judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au analizat motivele, a trecut acest recurs de filtrele lor și iată că pe 28 martie vor judeca această cale extraordinară de atac formulată de fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal.

Iorgulescu ar putea scăpa de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare

Ei bine, asta înseamnă că are șanse să scape de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare pe care a primit-o pentru infracțiunea de omor. Practic este primul caz în care după un accident în care o persoană a murit cineva este condamnat pentru infracțiunea de omor și nu pentru ucidere din culpă, având în vedere că acesta era și beat, și drogat la volan, pe de o parte, pe de altă partea, conducea cu o viteză excesivă, așa cum rezultă din ancheta procurorilor.

Așadar, pe 28 martie Mario Iorgulescu ar putea fi audiat prin videoconferință din Italia pentru că știm foarte bine, magistrații de acolo au refuzat să îl predea pe Mario Iorgulescu, spunând faptul că acesta are probleme medicale. Nu a fost niciodată prezent la acest proces, lucru care a creat revoltă în rândul familiei victimei din acest caz pentru că acesta încă de după momentul accidentului a fost transferat în Italia la spital", a relatat Georgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN.

Reamintim că Mario Iorgulescu a fost condamnat la închisoare după ce, sub influenţa drogurilor şi a băuturilor alcoolice, a ucis un bărbat în timp ce, pe fondul geloziei, gonea cu o viteză uriaşă către un club în care se afla iubita sa. După ce a provocat accidentul, în noaptea de 7 septembrie 2019, el a fost internat la Spitalul Elias și apoi transferat de familie în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel