Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE: Mario Iorgulescu, decizie în dosarul accidentului în care e acuzat de omor

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mario Iorgulescu ar putea afla astăzi decizia finală în cazul accidentului produs în seara zilei de 7 septembrie 2019, în care a fost ucis un bărbat. Prima instanţă l-a condamnat pe fiul fostului președinte al LPF, Gino Iorgulescu, la 15 ani și 8 luni de închisoare, decizia de astăzi fiind definitivă.

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 18 octombrie  verdictul în dosarul lui Mario Iorgulescu, fiul fostului președinte al LPF, Gino Iorgulescu. 

Știrea inițială

Magistrații Curții de Apel București au finalizat cercetarea judecătorească în dosarul în care Mario Iorgulescu e acuzat de omor, judecătorii anunţând că vor pronunţa verdictul final pe 11 octombrie. 

În acest dosar, magistrații ar putea menține decizia Tribunalui București  de condamnare a lui Mario Iorgulescu la 15 ani și 8 luni de închisoare,  admiterea apelului acestuia  sau a celui formulat de procurori. În acest caz, fie vor da o altă pedeapsă, fie vor decide rejudecarea cauzei, iar dosarul se întoarce la Tribunalul Bucureşti, sau o decizie de repunere a cauzei pe rol, dacă cei doi judecători ai Curţii de Apel au opinii divergente.

Avocaţii au cerut instanței, la ultimul termen de judecată, ca Mario Iorgulescu să fie judecat pentru ucidere din culpă, și nu pentru omor, dar judecătorii au respins cererea.

Procurorul de ședinţă a solicitat condamnarea lui Mario Iorgulescu pentru omor. „Modalitatea de comportare rutieră şi starea în care se afla inculpatul la momentul producerii accidentului arată că a existat intenția indirectă. A condus şi cu 162 km/h şi a trecut pe roşu prin intersecții”.

Mario Iorgulescu,  judecat în lipsă, acesta aflându-se  internat  într-o clinică din Italia, el neputând fi  audiat nici măcar prin videoconferință.  

În luna mai 2022, Curtea de Apel din Milano a respins cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu, deoarece starea lui psihică „este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”, au precizat magistrații italieni.  

Mario Iorgulescu este dat în urmărire de Poliţia Română din mai 2020.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel