Mario Draghi vrea să îl convingă pe Vladimir Putin să discute direct cu Volodimir Zelenski
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul Italiei, Mario Draghi, intenţionează să meargă în Rusia, pentru a-l convinge pe preşedintele Vladimir Putin să aibă o întrevedere bilaterală cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski.

„Obiectivul este să îi aducem la aceeaşi masă pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Italia face tot posibilul pentru a susţine această direcţie", a declarat Mario Draghi, joi seară, potrivit cotidianului Il Sole 24 Ore.

„La modul general, situaţia este aceeaşi ca acum câteva zile, aceste episoade care păreau să anunţe o detensionare nu sunt luate deocamdată în serios. De aceea, trebuie să rămânem pregătiţi pentru orice eventualitate”, a mai spus Mario Draghi.

„Strategia trebuie să conţină următoarele elemente. În primul rând, trebuie să reafirmăm unitatea noastră. (...) În al doilea rând, trebuie să menţinem strategia fermă în sensul descurajării, trebuie să fim fermi, să nu arătăm vulnerabilităţi. Iar, în al treilea rând, trebuie să spunem clar, încă de la început, că nu putem renunţa la principiile fundamentale ale Alianţei Nord-Atlantice", a subliniat Mario Draghi.

Președintele Klaus Iohannis, despre situația din Ucraina: Orice s-ar întâmpla, vom reacționa adecvat împreună!

Trebuie să rămânem uniți în eforturile diplomatice, a spus Klaus Iohannis, în contextul tensiunilor Rusia - Ucraina.

„Cea mai importantă concluzie pe Ucraina și flancul estic a fost că trebuie să rămâne uniți și în eforturile diplomatice, și în eforturile economice și, evident, suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune împreună, atunci când situația în teren se schimbă. Repet, suntem uniți, rămânem uniți, știm ce avem de făcut și orice se va întâmpla, vom reacționa adecvat împreună. Este cel mai important mesaj și cel mai puternic mesaj. (...) Noi ne dorim o soluție diplomatică. Nu-și dorește nimeni o soluție de tip sancțiuni și ne dorim ca situația să fie detensionată”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Amintim că președintele a mai spus că România este pregătită pentru un aflux de migranți.

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi premierul britanic, Boris Johnson, au avertizat, joi, că Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarele zile, dar Administraţia Vladimir Putin susţine că nu intenţionează acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel