Mario de Mezzo (PNL), candidatură la Primăria Sectorului 5. Conceptul nou pe care vrea să-l pună în practică
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mario De Mezzo
Mario De Mezzo
Mario de Mezzo, vicepreședintele PNL Sector 5, a anunțat, la DCNews, că va candida la Primăria sectorului. Acesta a dezvăluit ce obiective are.

„Este pentru prima dată când anunț public această candidatură. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, fiecare candidat intern va prezenta un program membrilor, oamenilor din cartier. Fiecare candidat are libertatea de a face o campanie electorală internă. Am direcții strategice mari și proiecte punctuale. Direcțiile strategice mari sunt cele absolut urgente și necesare în sector, curățenia este unul dintre ele. Siguranța cetățeanului este o altă problemă extrem de importantă. Sănătatea, acces rutier și sport. Acestea sunt cele cinci probleme mari despre care vreau să vorbesc în detaliu”, a spus, marți, Mario de Mezzo în cadrul unui interviu acordat DC News și DC News TV.

Cu privire la proiectele punctuale, „m-am gândit că un lucru vital pe care toată lumea îl promite, nimeni nu știe să-l facă este bugetul participativ”. Acesta a spus că în acest caz este ajutat de experiența sa de peste 25 de ani în mediul privat. „Înțeleg foarte bine conceptul de buget participativ”, a spus acesta.

„Ați vorbit de parcuri. În Sectorul 5, există câteva parcuri, dar eu mă gândesc să facem parcuri tematice. Este un concept nou și mi-aș dori mult să-l văd pus în practică. De exemplu, Humulești, care este un parc mare, ar putea deveni foarte ușor un parc tematic sportiv, în care să punem terenuri de baschet, terenuri de volei, de tenis, de handbal. Iar comunitatea să aibă acces permanent acolo”, a explicat liberalul. „Parcul Pecineaga poate deveni un parc al comunității în care să ai o zonă de recreere pentru vârstnici, cu zone pentru șah, remi, cărți. Să ai o zonă unde oamenii să socializeze, dar să fie organizate și spectacole ale comunității. Sunt soluții de a eficientiza”, a subliniat acesta.

„Toți primarii au făcut locuri de joacă, ceea ce e foarte bine. Locurile de joacă sunt noua panseluță a administrațiilor publice locale. Sigur că toată lumea se bucură de un loc de joacă. E ușor de făcut, l-ai plătit pe loc. Și atunci locul de joacă a devenit noua panseluță. Dar hai să facem și pasul următorul, că ajungem la anomalii, unde avem loc de joacă, lângă loc de joacă”, a precizat Mario de Mezzo.

Știți câte creșe sunt în Sectorul 5? Trei! Doar trei creșe... nu sunt de ajuns. Trebuie construite imediat cel puțin alte două, trei creșe”, a mai zis Mario de Mezzo.

„Banii pot fi cheltuiți cu înțelepciune și eficiență pentru cetățenii din sector. Nu să facem lucruri doar pentru a câștiga un capital electoral”, a punctat liberalul.

„Oamenii vor să vadă fapte”, a subliniat Mario de Mezzo.

Mario de Mezzo, vicepreședintele PNL Sector 5, la Interviurile DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel