Mario De Mezzo: Aș vrea să îi liniștesc pe români. Pensiile și salariile vor fi plătite în decembrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mario De Mezzo: Aș vrea să îi liniștesc pe români. Pensiile și salariile vor fi plătite în luna decembrie / Foto: Facebook Mario De Mezzo
Mario De Mezzo: Aș vrea să îi liniștesc pe români. Pensiile și salariile vor fi plătite în luna decembrie / Foto: Facebook Mario De Mezzo
Liberalul Mario De Mezzo a declarat că pensiile și salariile românilor vor fi plătite la timp.

Liberalul Mario De Mezzo dă asigurări că pensiile și salariile românilor vor fi plătite la timp. Acesta susține că există soluții pentru o rectificare bugetară chiar dacă nu vom avea un nou Guvern joi, așa cum au anunțat partidele din coaliție. Declarațiile lui De Mezzo vin după ce Raluca Turcan, încă ministru interimar al Muncii, a anunţat că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii, provocând o îngrijorare în rândul populației. Cu câteva zile înainte s-a vorbit și despre imposibilitatea de plată a 74.000 de cadre medicale. 

"În primul rând aș vrea să îi liniștesc pe români, pentru că pensiile și salariile vor fi plătite în luna decembrie, sunt soluții și se vor găsi soluții. Fie că va exista un Guvern joi care va putea face o rectificare bugetară, în cazul extrem în care nu va fi un Guvern joi, deși eu sunt convins că va fi, o rectificare bugetară ar putea fi trecută prin Parlament, deci soluții există.",  a declarat Mario De Mezzo la Realitatea Plus.

Marios De Mezzo, despre renegocierea PNRR-ului: Există un precendent

Mario De Mezzo a vorbit și despre renegocierea PNRR-ului. Liberalul susține că acest lucru ar fi posibil dacă va exista presiune politică, atât la nivel local, cât și la nivel european.

"În ceea ce privește PNRR-ul, aceeași informație o aveam și eu, că nu poate fi renegociat PNRR-ul, însă, de exemplu, eu știu că Polonia, dacă nu greșesc, și-a renegociat deja PNRR-ul și în anumite condiții, obiective, în condițiile în care o alianță între PNL și PSD în România, susținută și la nivel european de SD și PPE în Parlamentul European, ar putea, având în vedere niște condiții, obiective care sunt acum, spre deosebire de atunci când a fost aprobat PNRR-ul, de exemplu prețul la energie care a explodat între timp, poate ar crea premisele unei rediscutări sau a unei reașezări a PNRR-ului. Există un precedent, cel puțin, dacă nu chiar două și poate că, cu o presiune politică atât la nivel local, cât și la nivel european, PNRR-ul poate să fie reașezat sau regândit, nu neapărat negociat.", a mai spus Mario De Mezzo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel