Marinescu, veste uriașă după răspunsul MAI. „În această dată OUG va fi adoptată de Guvern”
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook Marcel Vela
Foto Facebook Marcel Vela
Senatorul Marius Marinescu a subliniat când se va înființa propriu-zis Poliția Animalelor.

'În răspunsul primit de Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), de la MAI, referitor la data adoptării OUG privind Poliția Animalelor, înțelegem că acest lucru se va întâmpla imediat ce vor fi parcurse procedurile legale', a spus Marinescu.

'Având în vedere că au existat deja consultări cu ONG-urile de specialitate și pe site-ul MAI este postat proiectul de OUG din data de 24 august 202, acest lucru înseamnă că pe data de 24 septembrie 2020 se vor împlini 30 de zile și va fi adoptată!', a declarat Marinescu.

'Avizele de la Ministerul Justiției și Ministerul de Finanțe sunt o simplă formalitate deoarece, conform Legii de protecție a animalelor, MAI este obligat să aplice legea. Este un fapt pe care Poliția îl face și în prezent, dar fără eficiență pentru că nu este înființată o structură profesionistă. Guvernul ar trebui să decidă ca toate amenzile date de Poliția Animalelor să intre în bugetul noii structuri, cu scopul dotării corespunzătoare în a salva animalele și a desfășura eficient anchetele. Așa cum reiese din răspunsul dat de către MAI, OUG Vela ține cont de toate articolele propuse de către FPAM, după modelul Poliției Animalelor din SUA. Masacrarea zilnică a animalelor impune urgența actului normativ. Din sursele noastre, OUG va fi adoptată până la sfârșitul săptămânii viitoare, până la alegerile locale', a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Iată răspunsul MAI către FPAM:

'Domnului Mircea Șerbănoiu – președinte Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului

Referitor la cererea dumneavoastră, înregistrată la Direcția Informare și Relații Publice cu numărul 1508029/2020, formulată în baza Legii nr. 544/2001, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art.2 din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, în data de 11 septembrie 2020, dezbaterea publică pe tema proiectului Ordonanței de urgență a Guvernului pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice.

Aşa cum s-a precizat şi în cadrul dezbaterii publice, recomandările scrise au venit din partea unor organizaţii şi persoane fizice, iar propunerile înaintate sunt consemnate în minută, document ce va fi postat, în termenul legal, pe site-ul instituţiei noastre, la secţiunea Transparenţă decizională. Proiectul O.u.g. va urma procesul legislativ specific acestui tip de act normativ, toate aspectele de care sunteți interesat fiind incluse în actul oficial, așa cum va fi aprobat în ședința de Guvern și apoi publicat în Monitorul Oficial.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel