Data actualizării:
Data publicării:

Marinescu: Democrație sau dictatură? Ce e asta?!

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Drapel Romania
Drapel Romania

Senatorul Marius Marinescu a tras un semnal de alarmă.

'Democrație sau dictatură?

Astăzi, 11 iunie 2020, se împlinesc 172 de ani de la prima Constituție modernă democratică. Domnitorul Țării Românești, Gheorghe Bibescu, a semnat pe data de 11 iunie 1848 Proclamația de la Islaz a revoluționarilor pașoptiști condusă de scriitorul, filozoful și omul politic Ion Heliade Rădulescu. Proclamația de la Islaz este considerată ca fiind prima Constituție modernă a României.' a spus Marinescu.

'Tot astăzi, 11 iunie, se împlinesc 72 de ani de la ziua nefastă 11 iunie 1948 - naționalizarea adoptată de Marea Adunare Națională prin Legea 109. S-au naționalizat întreprinderi, fabrici, uzine, resurse ale solului și subsolului, imobile, societăți financiare, bănci. Cei care nu au fost de acord au fost trimiși în pușcărie între 5-10 ani. Oare ce se va întâmpla în următorii 100 de ani după 1948? Istoria se va repeta? Marele istoric Nicolae Iorga spunea că “Un popor care nu își cunoaște istoria, e ca un copil care nu își cunoaște părinții”.' a menționat Marinescu.

'Istoria se repetă cu bune și rele. Guvernanții, indiferent care sunt aceștia, trebuie să lase interesele personale, de grup sau străine. Greșelile pe care le-au făcut politicienii vremurilor în perioadele cruciale pentru România trebuie să nu se mai repete de către guvernanții de astăzi și de mâine!' a spus Marinescu.

'Pe 11 iunie 1848 Revoluția pașoptistă a învins în țara românească. Domnitorul Gheorghe Bibescu semna Proclamația de la Islaz și a fost de acord cu Guvernul revoluționar condus de Ion Heliade Rădulescu exact după modelul Revoluției franceze pornite în februarie 1848. Au fost câteva puncte extrem de importante, printre care amintim: independența administrativă și legislativă a poporului român (deoarece eram sub papuc otoman), desființarea rangurilor boierești, libertatea tiparului și a presei, eliberarea robilor, emanciparea evreilor, Garda Națională, abolirea pedepsei cu moartea.' a punctat Marinescu.

'Comunismul a fost compromis, rezultatul l-am văzut în 1989. Din păcate, a fost compromis și capitalismul în acești 30 de ani în România deoarece corupția și-a atins apogeul. Din cauza acestui fapt 40% dintre români sunt în sărăcie lucie! România este la răscruce! Trag un semnal de alarmă! Este foare important să învățăm din istorie pentru a nu repeta greșelile trecutului!' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel