Marine Le Pen se retrage din fruntea partidului său
Data publicării:
Autor: Andreea Marinaș
WhatsApp
Marine le Pen
Marine le Pen
Marin Le Pen renunță momentan la poziția ocupată în fruntea Frontului național al Franței, în încercarea de a se dedica în eclusivitate alegerilor prezidențiale și de a le câștiga.

Marine Le Pen a anunțat, luni seară, că a demisionat temporar din funcția de șef al partidului francez Frontul național în încercarea de a depune tot efortul pentru a câștiga alegerile prezidențiale.

Candidatul de extremă dreaptă se va confrunta cu Emmanuel Macron, centrist, pe 7 mai, cu țara divizată ca niciodată până acum în Europa, scrie The Telegraph.

Distanțându-se de partidul fondat de tatăl său în 1972, Le Pen speră să ajungă la potențialii alegători care au susținut candidatul eurosceptic și protecționist al extremei stângi, Jean-Luc Mélénchon și pe François Fillon, conservatorul învins, ai cărui suporteri mai liniștiți ar putea vota Frontul Național.

„Întotdeauna am considerat că președintele este președintele tuturor francezilor”, a spus ea. „Sub acest slogan, el sau ea trebuie să unească toți francezii.”

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel