Marina SUA a provocat un cutremur cu magnitudinea de 3,9, după detonarea a 18 tone de explozivi - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Marina SUA a provocat un cutremur cu magnitudinea de 3,9, după detonarea a 18 tone de explozivi / Foto: Captură video Youtube
Marina SUA a provocat un cutremur cu magnitudinea de 3,9, după detonarea a 18 tone de explozivi / Foto: Captură video Youtube
Marina americană a provocat un cutremur cu magnitudinea de 3,9, după detonarea a 18 tone de explozivi.

Marina SUA a început o serie de teste pe cel mai nou și mai avansat portavion, detonând explozii puternice pentru a determina dacă nava este pregătită pentru război. Primul dintre teste, cunoscute sub denumirea de Full Ship Shock Trials, a avut loc vineri, când Marina a declanșat un eveniment exploziv uriaș lângă USS Gerald R. Ford, potrivit unui comunicat, scrie CBS News.

Imaginile și filmările au arătat o explozie enormă, ca urmare a ceea ce oficialii transportatorului au numit un exploziv de 40.000 de lire sterline. Un videoclip despre cum arăta explozia din aripa podului transportatorului a fost postat pe Twitter. Testele s-au desfășurat la 160 de kilometri de zona de coastă a Floridei, iar experții au folosit în total 18 tone de explozivi.

Studiul Geologic al SUA a declarat că explozia, care a avut loc în Oceanul Atlantic, în largul coastei Floridei, a fost înregistrată ca un cutremur cu magnitudinea 3,9.

Marina "efectuează teste de șoc cu noi modele de nave, folosind explozivi puternici pentru a confirma că navele noastre de război pot continua să îndeplinească cerințele solicitante ale misiunii în condiții dure pe care le-ar putea întâlni în luptă.", se arată într-un comunicat.

Testele se desfășoară „într-un program restrâns care respectă cerințele de atenuare a mediului, respectând modelele de migrație cunoscute ale vietăților marine din zona de testare.”, a adăugat Marina SUA.

USS Gerald R. Ford, unul dintre cele mai mari portavioane din lume

USS Gerald R. Ford, care are 333 de metri lungime, 40 de metri lăţime şi cântăreşte 100.000 de tone, este unul dintre cele mai mari portavioane din lume. Nava poartă numele celui de-al 38-lea președinte al Statelor Unite și poate primi la bord 60 de avioane, 10-12 drone și 4.500 de marinari.

Această testare este ultimul pas înainte de punerea în funcțiune a acestei nave, a cărei construcție a durat 9 ani, fiind finalizată în 2017, cu doi ani întârziere. Însuși Donald Trump inaugurase nava în Norfolk, Virginia, la șantierul naval unde a fost construită, scrie The Huffington Post. După finalizarea testelor, nava de război va reparată și modernizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel