Marile corporații dădeau sponsorizări ISU. Tragedia se putea întâmpla în orice mall
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Potrivit unui magistrat militar, citat de gsp.ro,  sponsorizările oferite pompierilor ”fac parte din lanțul de vinovății care au dus la catastrofa de la clubul Colectiv” . Odată sponsorizați, pompierii nu-i mai pot controla corect pe cei de la care primesc bani, arată magistratul care a judecat cazul celor doi ofiței ISU arestați după Colectiv. La ISU București-Ilfov, sponsorii erau trecuți în revista glossy a Asociației Pompierilor, scrie Tolontan. Din 24 de firme care au dat sponsorizări, în eșalonul verificat, doar 4 au fost amendate.

Ce surprinde în dezvăluirile publicate pe blogul tolo.ro este că firme mari ar putea fi implicate în mecanismele care au dus la tragedia din Colectiv.

Blogul citat susține că Apa Nova sau Strabag, deci o firmă franceză și una austriacă, dădeau sponsorizări ISU. În lista sponsorilor mai apare  Titan Shopping Center, dar și mall-ul din Băneasa, prin societatea mamă Băneasa Developments SRL. Apar Banca Raiffeisen, firma Euro Construct și Anchor Group, corporația care deține mall-ul Plaza România, scrie tolo.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel