Mariana Rarinca a obținut o primă victorie în procesul cu Livia Stanciu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mariana Rarinca
Mariana Rarinca
Curtea de Apel Bucureşti a reluat, vineri, judecarea procesului în care Mariana Rarinca este acuzată că a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, după ce a fost desfiinţată decizia de achitare. La cererea acuzatei, procesul a fost amânat pentru 10 septembrie, ora 11:00.

Citește și: Alina Bica: ”Sper să nu am soarta Marianei Rarinca”

Mariana Rarinca a solicitat amânarea procesului pentru că nu avea avocat, scrie stiripesurse.ro DNA şi Livia Stanciu au susţinut că solicitarea dovedeşte rea-credinţă, dar judecătorii de la Curtea de Apel București au acceptat să-i dea Marianei Rarinca un răgaz pentru a-şi găsi un avocat. Pe 10 septembrie vor fi citaţi toţi martorii în proces.

Avocatul din oficiu al Marianei Rarinca a spus în fața instanței că nu a apucat să studieze dosarul și a fost amendat cu 5.000 de lei.

CAB a admis, luni, contestaţia în anulare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a decis desfiinţarea deciziei penale nr. 733/20.05.2015 de achitare a Marianei Rarinca şi rejudecarea apelului.

La finalul procesului, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, nu a dorit să facă declaraţii presei, în timp ce Mariana Rarinca a acuzat faptul că şefa ÎCCJ a venit în faţa instanţei "pentru a intimida cumva judecătorii şi pentru a da lecţii de drept".

Vezi și: Contestația DNA în cazul Rarinca, admisă. Ce spune Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel