Data actualizării:
Data publicării:

Mariana Badea, despre Dinu Săraru: Vă mulțumesc pentru că m-ați făcut să mă simt cineva! Vă mulțumesc pentru revelația de a fi descoperit că sunt mai destoinică decât credeam!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Scriitorul Dinu Săraru a înnobilat cultura națională. Avea o viziune pătrunzătoare și un har literar de excepție. De asemenea, avea un talent  managerial remarcabil ca director de teatru.

Dinu Săraru era unul dintre puținii intelectuali și scriitor ca niște scriitori, ca niște scriitori uriași care au rămas și va rămâne în inimile noastre. Avea o relație specială cu familia lui Mircea Badea.

„Scriitorul DINU SĂRARU a înnobilat cultura română cu o proză literară nemuritoare, cu înfăptuirea uriașelor refugii spirituale în vremuri periculoase pentru ARTĂ și ADEVĂR: TEATRUL MIC și TEATRUL FOARTE MIC! Pe drumul vieții mele, când m-a ales să-i fiu alături ca director adjunct al acestui simbol de cultură eternă, DIRECTORUL DINU SĂRARU a lăsat urme de neșters. M-am înălțat pe piscul mândriei odată cu spectacolele Teatrului Mic nu numai în București, ci și în turneele prin țară! Maestre DINU SĂRARU, vă mulțumesc pentru că m-ați făcut să mă simt cineva! Vă mulțumesc pentru revelația de a fi descoperit că sunt mai destoinică decât credeam! De la maestrul DINU SĂRARU am învățat să nu „ratăm clipa de dragul eternității”! Romanele sale sunt zestrea spirituală dăruită și clipei și eternității în literatura română”, spunea profesoara Mariana Badea.

Mircea Badea spunea: „Am citit „Moartea lui Pătru” și asta pe mine m-a marcat. Pătru e un personaj din „Niște țărani”, un roman bun și foarte românesc. Eu am văzut de vreo 20 de ori și piesa de teatru, care cred că e cea mai tare piesă de teatru pe care am văzut-o în viața asta. Profit de prilej să-i spun la mulți ani și să mă declar încântat că, uite, pot să vorbesc public despre DINU SĂRARU într-o seară în care, în mod cu totul și cu totul firesc, altele sunt preocupările nației”.

Naty Badea a spus: „Când domnul DINU SĂRARU mi-a întins mâna și mi-a spus: Naty, de astăzi ești colega mea! Am simțit că nu mai am aer și că nu îmi mai puteam stăpâni emoțiile. Am primit binecuvântarea literară și adeverința de scriitoare de la una dintre cele mai proeminente şi valoroase figuri ale literaturii române contemporane, Dinu Săraru!”.

VEZI ȘI: Dinu Săraru a murit. Lecția sfertului academic. Ținea la disciplină și o impunea / video:

https://www.dcnews.ro/dinu-sararu-a-murit-lectia-sfertului-academic-tinea-la-disciplina-si-o-impunea-video_951017.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel