Marian Preda, rectorul Universităţii Bucureşti, a primit titlul Doctor Honoris Causa al USM
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Universitatea din Bucureşti
Facebook Universitatea din Bucureşti
Senatul Universităţii de Stat din Republica Moldova (USM) i-a acordat lui Marian Preda, rectorul Universităţii Bucureşti, titlul de Doctor Honoris Causa.

Titlul a fost conferit la iniţiativa Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie şi Asistenţă Socială. Prin această distincţie, comunitatea academică a USM îşi exprimă recunoaşterea contribuţiei esenţiale în dezvoltarea sociologiei, cât şi pentru susţinerea acordată de către acesta la consolidarea relaţiilor de colaborare dintre USM şi Universitatea Bucureşti. 

Ședința solemnă de decernare a titlului Doctor Honoris Causa a fost deschisă de către rectorul USM, Igor Șarov care a subliniat meritele excepționale ale colegului său Marian Preda în dezvoltarea domeniului sociologiei, prin cercetarea acestui domeniu. Igor Șarov i-a mulțumit, în special, și pentru pentru susținerea acordată Universității de Stat din Moldova prin implicarea directă și constantă în realizarea și implementarea proiectelor comune și de dezvoltare a USM, spun cei de la Universitatea din Bucureşti. 

"Aş dori mai întâi să exprim recunoştinţa mea pentru această onoare pe care Univesitatea de Stat din Moldova mi-o face astăzi prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. Mulţumirile mele se îndreaptă în special către distinsul domn rector şi prieten, Igor Şarov, către colegii de la Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Psihologie, Ştiinţele Educaţiei, Sociologie şi Asistenţă Socială, cei care au înaintat propunerea, şi către Senatul Universităţii de Stat care a aprobat-o. Este un titlu academic care mă onorează, dar mă şi obligă. Şi prima obligaţie formală este aceea de a adresa audienţei tradiţionalul discurs de acceptare a titlului", a declarat prof.univ.dr. Marian Preda. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel