Marian Preda, rector al Universităţii Bucureşti, primul mesaj transmis
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marian Preda
Marian Preda
Prof.univ.dr. Marian Preda a obţinut cele mai multe voturi pentru funcţia de rector al Universităţii Bucureşti.

Cu această ocazie, Marian Preda a transmis un mesaj pe care îl redăm în cele ce urmează:

„Prin votul exprimat de peste o mie o sută de cadre didactice și studenți (adică peste 84% din totalul electoratului), alegerile pentru funcția de Rector al Universității din București și odată cu ele și campania electorală s-au sfârșit. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat la vot, atât celor care m-au votat pe mine și programul meu, cât și celor care nu m-au votat. Acum trebuie să uităm ceea ce ne-a făcut să avem opțiuni diferite, trebuie să rămânem uniți cu toții, pentru că doar așa vom rămâne puternici. Le mulțumesc și contracandidaților mei din primul și al doilea tur de scrutin pentru că au contribuit la procesul electoral, încă o dovadă că democrația este adânc înrădăcinată în cultura Universității noastre.

Este o victorie care mă onorează și mă obligă, deopotrivă. Este un vot de încredere și responsabilizare, un vot prin care mi se încredințează una dintre cele mai prestigioase funcții, aceea de rector al Universității din București, cu o misiune precisă: aceea de a conduce procesul de transformare a ei într-o universitate fanion, o universitate europeană, eficientă și echitabilă, orientată spre viitor, promotoare a valorilor științei, cunoașterii și societății deschise, un creuzet pentru elitele științifice și sociale ale României, o universitate pentru generațiile viitoare, o universitate pentru viitorul României.

În zilele următoare, se vor definitiva ultimele etape procedurale de tranziție de la vechea la noua echipă de conducere a Universității: validarea în Senat a rezultatelor alegerilor, confirmarea de către Minister și numirea prorectorilor. Imediat după aceea voi trece la treabă împreună cu noua echipă.

Vă asigur pe toți, dragi membri ai comunității noastre academice, cadre didactice și studenți, cercetători și angajați didactic-auxiliari sau nedidactici, că voi fi un rector al tuturor și al fiecăruia dintre dumneavoastră, un rector care va munci alături și împreună cu dumneavoastră pentru binele universității noastre. Știu că nu voi putea face nimic de unul singur sau cu un grup mic de decidenți așa că am nevoie de fiecare dintre dumneavoastră și cer sprijinul tuturor pentru a duce la capăt acest mandat deloc ușor.

Știu că schimbările la vârful unei instituții generează incertitudine și nesiguranță. Vă asigur că activitatea instituției noastre va continua cu tot ce este în prezent pozitiv, iar procesele de îmbunătățire și schimbare vor fi chibzuite și controlate, bazate pe comunicare și pe decizii colective. Încă de la început voi avea întâlniri cu toți angajații serviciilor administrative pentru a le explica personal ce urmează, ce avem de făcut împreună și pentru a-i asculta. Vom pune în practică măsurile din planul meu managerial, începând de anul viitor, pas cu pas, măsurând înainte de a schimba ceva și corectând fără a perturba procesele administrative curente.

Dragi membri ai comunității academice a Universității, urmează perioada sărbătorilor de iarnă, una a bucuriei, a generozității și a comuniunii. Vă doresc tuturor sărbători fericite și liniștite, belșug, sănătate și multe realizări în Noul An! Să ne bucurăm împreună de această perioadă alături de colegi și de cei dragi de acasă și să privim înainte cu încredere, cu optimism, cu speranță de mai bine.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel