Maria Dumitrașcu: 6 întrebări care îţi vor schimba viaţa. Îţi vei auzi sufletul
Data publicării:
Autor: Maria Dumitraşcu
WhatsApp
iertare
iertare
Anumite întrebări pe care ni le putem pune pot avea forţa de a ne schimba viaţa pentru că ne ajută să ne cunoaştem mai profund. Iată care sunt acestea:

1. Ce aş schimba în viaţa mea? Care sunt lucrurile/oamenii/obiceiurile care nu mă lasă să evoluez şi să mă simt mai bine?

Punându-ţi această întrebare, vei putea identifica ce te ţine în loc, ce îţi distruge sănătatea mintală şi fizică. Chiar dacă ştii deja răspunsul, punându-ţi această întrebare, vei începe să meditezi asupra lui, te vei adânci din ce în ce mai mult în adevărul din tine şi-n gândurile reprimate, iar lucruri de care nu erai conştient, vor ieşi la suprafaţă într-o lumină care vindecă.

2. Ce nu mă plictiseşte niciodată să fac?

Răspunsul reflectă adevărata ta pasiune, acea activitate pe care ar trebui să o întreprinzi cât poţi de des şi la care să nu renunţi niciodată. Îţi va aduce constant liniştea şi fericirea.

3. Ce anume am vrut mereu să fac, dar n-am reuşit/n-am avut curaj/am amânat?

Răspunsul îţi arată un vis pe care l-ai avut dintotdeauna, dar pe care nu l-ai realizat din lipsă de timp, de curaj, de voinţă. Acum e timpul să faci primul pas spre visurile tale. Doar îndeplinidu-ne visurile vom putea fi cu adevărat fericiţi şi vom putea ajunge la varianta noastră cea mai bună. Din realizarea unui vis se naşte alt vis, aşa cum dintr-o reuşită se naşte alt succes, căci începi uşor, uşor să ai curaj şi încredere că poţi face ce îţi doreşti, că limitele trasate de tine sunt mult mai largi decât ţi-ai imaginat vreodată. Doar prin paşi mărunţi, dar siguri, începi să-ţi măreşti orizonturile.

4. Pe cine n-am iertat? Ce lucruri nespuse au rămas între mine şi o persoană de care îmi pasă?

Nu mâine, nu peste o săptămână sau o lună, ci chiar azi e timpul să pui mâna pe telefon şi să repari ce-a fost rupt odată. Doar aşa îţi vei găsi puterea interioară şi armonia inimii pentru a trăi o viaţă împlinită. Curaj! Curajul nu presupune să nu-ţi fie frică sau greu, ci să mori de frică şi totuşi, să treci prin ea, ca un erou.

5. Ce aş face dacă nu mi-ar fi frică? Ce n-am îndrăznit nici măcar să visez?  

Răspunsul reflectă chemarea inimii tale, acel vis ascuns şi arzător care mocneşte în tine de atâta timp. Dă-i voie inimii tale să trăiască infinitul ce se naşte doar din cele mai măreţe visuri ale ei. Căci inima ta este infinită. Fă-ţi timp să-i auzi chemarea, n-o mai ignora. Viaţa e prea scurtă pentru a nu face ce ne dorim. Ne-am născut pentru a fi fericiţi, în ciuda tuturor obstacolelor, tragediei, fricilor şi suferinţei, inima noastră are puterea uluitoare să bată cu bucurie atunci când şi-a atins menirea. Fii cine ţi-ai dorit mereu să fii! Nu asculta la criticul interior care îţi şopteşte că nu vei reuşi şi că nu eşti capabil, că este imposibil, că e prea greu şi obositor, ascultă-ţi inima, ea ştie mai bine de ce eşti în stare să faci, ea îţi şopteşte ce mintea îţi ascunde. Chiar dacă glasul inimii este mai stins şi mai timid decât cel al minţii, fă-ţi timp să stai în linişte doar tu cu tine şi să te simţi aşa cum n-ai mai făcut-o niciodată. Îţi vei auzi sufletul.

6. Ce mă face special, unic?

Răspunsul te va face să îţi dai seama cât eşti de minunat şi că trebuie să sădeşti iubire zi de zi în sufletul tău şi în al celorlalţi. Ai nevoie să te iubeşti, aşa cum ai nevoie să respiri. Dacă nu înveţi să te iubeşti, nu vei avea cum să iubeşti pe ceilalţi, căci izvorul iubirii din inima ta va fi complet secat. Iubirea faţă de ceilalţi se naşte din iubirea faţă de noi înşine.

În următorul articol, voi continua cu astfel de întrebări menite să facă lumină în întunericul în care ne pierdem uneori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel