Urmărește emisiunea live
Maria Dragomiroiu refuză să îmbătrânească! Cât de bine arată! A fost fotografiată la plajă în Miami / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Maria Dragomiroiu
Maria Dragomiroiu
Maria Dragomiroiu este un exemplu de „tinerețe fără bătrânețe”. 

Are 66 de ani, dar nu se vede niciun semn de bătrânețe. Maria Dragomiroiu a postat câteva imagini de la mare din care reiese un aer chiar adolescentin. „13 ianuarie 2022, la plajă în Miami!”, a scris Maria Dragomiroiu în dreptul pozelor postate pe Facebook.

Maria Dragomiroiu a absolvit Liceul Ion Luca Caragiale din București. Având o voce deosebită, cu un amplu registru vocal și fiind posesoarea unei tehnici excelente, de solistă de muzică clasică, Maria Dragomiroiu a fost comparată, mai ales la începutul carierei, cu Maria Tănase, doamna cântecului popular românesc.

În anul 2006 a absolvit Facultatea de Muzică Spiru Haret. A fost angajată ca solistă a Orchestrei Alunelul Teleorman (1983-1985), solistă a Orchestrei Vâlceanca din Râmnicu Vâlcea (1985-1989) și Ansamblul Calusul din Scornicești (1989), dar și solistă a Orchestrei Doina Argeșului din Pitești (1990-1993).

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Dragomiroiu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”. Este cetățean de onoare al Municipiului București din decembrie 2019.

În decembrie 2002 a lansat albumul "Cântecul şi dragostea", acesta fiind primul album editat la propria casă de producţie numită DMB. Au urmat albumele Viaţă, viaţă (2003), Cântece de petrecere - vol. I Mai întoarce, Doamne, roata (2004), Inimă şi Cântece de petrecere - vol. II Aşa trec zilele mele (2006), De la suflet - Cântece de petrecere (2007), Omule, eu nu-ţi port pică - dublu CD (2009). În 2013, a lansat un alt dublu CD - Femeia este trandafir".

Printre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese ale Mariei Dragomiroiu se numără Cântecul şi dragostea, Singur prin străini, Când ne-o fi mai rău, Cine de dragoste zace, Tot femeia e mai tare, Toate ai să le pierzi odată, Mamă scumpă, Am tras de la viaţă multe, Ce e-n lume preţios, Tare greu e iubitul, Măicuţă, de-ai fi ştiut, "Am iubit şi-am să trăiesc" şi multe altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel