Maria Dragomiroiu refuză să îmbătrânească! Cât de bine arată! A fost fotografiată la plajă în Miami / foto
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 15 ian, 19:14
WhatsApp
Maria Dragomiroiu
Maria Dragomiroiu este un exemplu de „tinerețe fără bătrânețe”. 

Are 66 de ani, dar nu se vede niciun semn de bătrânețe. Maria Dragomiroiu a postat câteva imagini de la mare din care reiese un aer chiar adolescentin. „13 ianuarie 2022, la plajă în Miami!”, a scris Maria Dragomiroiu în dreptul pozelor postate pe Facebook.

Maria Dragomiroiu a absolvit Liceul Ion Luca Caragiale din București. Având o voce deosebită, cu un amplu registru vocal și fiind posesoarea unei tehnici excelente, de solistă de muzică clasică, Maria Dragomiroiu a fost comparată, mai ales la începutul carierei, cu Maria Tănase, doamna cântecului popular românesc.

În anul 2006 a absolvit Facultatea de Muzică Spiru Haret. A fost angajată ca solistă a Orchestrei Alunelul Teleorman (1983-1985), solistă a Orchestrei Vâlceanca din Râmnicu Vâlcea (1985-1989) și Ansamblul Calusul din Scornicești (1989), dar și solistă a Orchestrei Doina Argeșului din Pitești (1990-1993).

G Ad:

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Dragomiroiu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”. Este cetățean de onoare al Municipiului București din decembrie 2019.

În decembrie 2002 a lansat albumul "Cântecul şi dragostea", acesta fiind primul album editat la propria casă de producţie numită DMB. Au urmat albumele Viaţă, viaţă (2003), Cântece de petrecere - vol. I Mai întoarce, Doamne, roata (2004), Inimă şi Cântece de petrecere - vol. II Aşa trec zilele mele (2006), De la suflet - Cântece de petrecere (2007), Omule, eu nu-ţi port pică - dublu CD (2009). În 2013, a lansat un alt dublu CD - Femeia este trandafir".

Printre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese ale Mariei Dragomiroiu se numără Cântecul şi dragostea, Singur prin străini, Când ne-o fi mai rău, Cine de dragoste zace, Tot femeia e mai tare, Toate ai să le pierzi odată, Mamă scumpă, Am tras de la viaţă multe, Ce e-n lume preţios, Tare greu e iubitul, Măicuţă, de-ai fi ştiut, "Am iubit şi-am să trăiesc" şi multe altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro