Data actualizării:
Data publicării:

Marele regret al lui Lazăr Gigel: "Toți au primit adrese pe care le-au ignorat. Nimeni nu vorbește de dealeri"

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Gigel Lazăr
Gigel Lazăr
La aniversarea a 55 de ani, Lazăr Gigel, expert în prevenirea antidrog, a vorbit pentru DCNews despre cel mai mare regret pe care îl are. 

Lazăr Gigel, unui dintre cei mai cunoscuți experți în prevenirea antidrog, împlinește duminică 55 de ani. În contextul scandalului privind consumul de droguri despre care se vorbește în ultima perioadă, Lazăr Gigel a vorbit despre cel mai mare regret pe care îl are după 20 de ani de activitate în zona prevenirii. Acesta a vorbit despre cât de nepregătită este clasa politică, dar și despre numeroasele adrese trimise de-a lungul timpului autorităților, care au fost ignorate. 

"Cel mai mare regret la cei 55 ani este că toată lumea vorbește despre cum să condamnăm consumatorul, cum să-l stigmatizam prin tot felul de metode dar nimeni nu vorbește de dealari, de traficul în sine. Aș dori să reamintesc o vorba ce o știu din Forumul Societății Civile din cadrul Comisiei Europene a cărui membru eram în 2013 - "traficul fără complicitatea exponentialilor statului nu se poate face, a vorbi de pierderea unui război neînceput înseamnă capitulare condiționată anticipată". Când vom vorbi despre un sistem integrat de tratament a dependenților, când vom vorbi despre politici publice de prevenire universală, targetata? Adresez aceste întrebări atât premierului dl. Marcel Ciolacu, ministrului Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu dar și domnului Rafila, ministrul Sănătății. 

După aproape 20 ani la "firul ierbii" în prevenire îmi dau seama cât de nepregătită este clasa politică, societatea în ansamblul sau în raport de acest fenomen extins - consumul de droguri. Toți cei ce astăzi sunt decidenți au primit de-a lungul timpului peste 30 de adrese de la noi și le-au ignorat au zis nu este un fenomen iar acum când s-a spart buba, toți caută imagine și cam atât. Ce va fi mai departe? Cert NIMIC. Dragi părinți, sunteți încă tot singuri în această bătălie dar aveți ceva în plus, toți își dau cu părerea în mass media, toți zic trebuie făcut. NU va face nimeni nimic," a spus Lazăr Gigel în exclusivitate pentru DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel