Mareea neagră din Brazilia. Mesajul preşedintelui Jair Bolsonaro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Jair Bolsonaro a afirmat duminică că 'răul abia acum urmează', făcând referire la mareea neagră misterioasă care a invadat în ultimele trei luni peste 200 de plaje din nord-estul Braziliei, transmite luni AFP.

'Ce s-a răspândit şi s-a curăţat până în prezent reprezintă o mică parte din cantitatea deversată. Răul abia acum urmează', a declarat Jair Bolsonaro într-un interviu acordat canalului de televiziune Record. Preşedintele Braziliei a adăugat că 'toate indiciile' conduc spre petrolierul grec Bouboulina, pe care autorităţile braziliene l-au acuzat deja vineri ca fiind responsabil pentru acest dezastru ecologic după analizarea informaţiilor obţinute prin satelit. Compania elenă care gestionează petrolierul, Delta Tankers, a dezminţit acuzaţia. Este vorba de un act criminal, a acuzat Bolsonaro, care a adăugat că se aşteaptă la 'un dezastru mult mai mare'.

Autorităţile braziliene au detectat pe 29 iulie o deversare de hidrocarburi la peste 700 km în largul coastelor statului Paraiba. Petrolul şi-a făcut apariţia pe 30 august în apele din zona litoralului situat în nord-estul Braziliei, înaintând apoi spre sud până în dreptul statului Bahia. Mareea neagră a afectat aproximativ 2.000 de km de-a lungul coastei Braziliei, în special regiunea Abrolhos din apropiere de Bahia, sanctuar pentru balenele cu cocoaşă şi pentru formaţiuni de coral unice în lume, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel