Marea resetare mondială, în urma COVID-19. Bogdan Chirieac: Un singur lucru nu se poate face
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ”marea resetare mondială” și cum va fi afectată economia globală. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit, în direct, la România TV, după ce postul TV a prezentat un material despre ”marea resetarea mondială”. Dar ce ar urma să însemne această resetare? Oamenii nu vor mai avea nicio proprietate și vor fi fericiți așa, energia va fi raționalizată și scumpă, iar călătoriile vor fi restricționate. Până și dieta va fi controlată, iar moneda va fi digitală. Aceste viziuni țin de noua resetare mondială. Așa ar arăta viitorul omenirii, dacă oamenii puternici de la Forumul Economic Mondial vor reuși să facă ce și-au propus, conform unui reportaj al CBN News. 

Întrebat dacă se va ajunge la o resetare mondială, Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Până în `89 eu am trăit într-o lume în care nu aveam proprietăți, stăteam cu chirie la stat, cel mult puteai să ai un automobil, unul singur și un televizor și un frigider. Călătoriile erau restricționate, energia era raționalizată, am trăit în așa ceva. Eu nu spun că nu se poate reveni aici, dar un singur lucru nu se poate face: tipul acesta de societate nu poate face ca economia să funcționeze. Dacă știau comuniștii cum să facă economia să funcționeze, atunci și acum eram cu toții în comunism și eram cu toții foarte fericiți. Acolo ne oprim. Eu cred că și aici se va opri. Economia funcționează pe baza proprietății private. O să urmărim cu mare atenție ce face președintele Xi Jinping în China, că sunt societățile și anumiți chinezi mult prea bogați și o să le ia din bani și o să îi împartă cu restul societății, pentru că sunt discrepanțe prea mari. Încă nu a spus cum va face lucrul acesta. Să așteptăm să vedem. Dar și în China acum, boom-ul economiei chineze se bazează pe proprietate privată”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Vaccinarea, obligatorie

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit în cadrul emisiunii și despre vaccinarea obligatorie anti-Covid-19 în anumite domenii. În HoReCa, spre exemplu, mai mulți patroni și-au obligat deja angajații să se vaccineze. 

”Israelul nu are morți. Ei au început deja cu a treia doză de vaccin anti Covid-19, la cei peste 40 de ani și și-au vaccinat copiii peste vârsta de 12 ani. În legătură cu vaccinarea în HoReCa, știți că în foarte multe state europene există această normă. În Italia, ca profesor, nu poți intra la clasă decât vaccinat. Dacă nu ești vaccinat, ți se suspendă activitatea didactică, deci fără plată. E pandemie și trebuie să aperi sănătatea oamenilor. Cu totul de acord, nu se impune vaccinarea obligatorie și nu e corect, dar dacă eu aleg să nu mă vaccinez trebuie să mă mai supun la niște reguli”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel