Urmărește emisiunea live
Marea provocare privind plata cu cardul. Crețu (Visa România): Nu e nevoie decât de voință politică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Cătălin Crețu, la DCNewsTV
Cătălin Crețu, la DCNewsTV
Cătălin Creţu, di­rec­tor general al Visa pentru Româ­nia, a vorbit la interviurile DC News şi DC Business despre „marea provocare” privind plata cu cardul.

Cătălin Creţu, di­rec­tor general al Visa pentru Româ­nia, a declarat la interviurile DC News și DC Business că „provocarea mare pentru România este urbanul mic și mai ales ruralul.”, precizând că „aici este, în continuare, foarte mult de lucru.”

„Nu numai din punctul de vedere al educației, pentru că foarte mulți comercianți și dintre deținătorii de carduri continuă să nu facă plățile online, deși știm, cei care suntem în industrie, că există Legea 191/2018, care obligă orice comerciant cu vânzări de peste 50.000 de euro pe an să accepte și plata cu cardul. Această lege nu știu cât de monitorizată și implementată a fost, dar noi sperăm că, odată înțeleasă nevoia digitalizării și la nivelul statului, trebuie urmărită implementarea și adus și un plus de monitorizare.”, a spus Cătălin Crețu la DCNewsTV. 

În continuare, directorul general al Visa pentru România a subliniat că „este foarte important ce se va întâmpla în zona rurală de aici încolo.”

Întrebat dacă România este pregătită pentru a trece această provocare, Cătălin Crețu a răspuns afirmativ. 

„Legislativ și tehnic, România este pregătită. Există cadrul legislativ, există capabilitatea tehnică prin ghiseul.ro ca orice oraș, orășel, comună, sat, să se înregistreze și să dea posibilitatea contribuabililor să-și plătească taxele și impozitele online.”, a adăugat el.

De asemenea, Cătălin Crețu a amintit că „anul trecut s-au adăugat peste 60 de tipuri noi de taxe și impozite care pot fi plătite. Acum avem 1 milion de utilizatori înregistrați, peste 700 de entități publice acceptă plata cu cardul, deci din acest punct de vedere nu e nevoie decât de voință politică la nivelul acestor comune, orașe, orășele.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel