Marea companie franceză care a deschis a doua fabrică la Zalău. Primarul Pierre Oliver: Consolidăm cooperarea dintre Franța și România / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Primarul Arondismentului 2 al Lyonului, Pierre Oliver, a fost invitatul lui Bogdan Chirieac la interviurile DC News, unde a vorbit despre companiile franceze din România și importanța cooperării economice între cele două țări.

România are poate cele mai strânse legături culturale cu Franța, cimentate încă din secolul al 19-lea de generația pașoptistă pe fundamentul latin al celor două națiuni. Chiar dacă de-a lungul timpului, România și Franța nu au făcut întotdeauna parte din aceleași alianțe, francofonia a rămas privilegiată în țara noastră. Pe lângă aceste legături istorice, foarte multe companii franceze investesc în România și își deschid noi unități de producție. 

Primarul Arondismentului 2 al Lyonului, Pierre Oliver, a explicat, în cadrul unui interviu exclusiv la DC News, alături de analistul politic Bogdan Chirieac, care e nivelul la care au ajuns legăturile economice dintre cele două țări.

„Lyon este un oraș de 500.000 de locuitori. Este un pic mai mic decât regiunea București acum, care are aproape 4 milioane de locuitori. Dar Lyon este foarte, foarte puternic din punct de vedere economic. Și cred că aveți o mulțime de companii franceze care au sediul central în Lyon, dar care investesc masiv în România“, a spus Bogdan Chirieac.

„Da, deci trebuie să știți că orașul Lyon are 530.000 de locuitori, dar conurbația Lyon, ceea ce noi numim metropolă, are între 1,5 și 2 milioane de locuitori, în funcție de zona de captare a populației la care vă uitați.

Deci da, avem o serie de companii importante, inclusiv Biomérieux, care este una dintre cele mai importante companii din Lyon, cu o prezență puternică în România. După aceea, sunt, de asemenea, un reprezentant ales al regiunii Auvergne-Rhône-Alpes, unde avem în special Michelin, care are de exemplu o a doua fabrică și în Zalău, România“, a explicat primarul Arondismentului 2 din Lyon.

Reuniune Franța - România privind dezvoltarea economică

Potrivit lui Pierre Oliver, anul viitor, mediul de afaceri din România și Franța se va reuni în vederea dezvoltării economice a celor două state.

„Și, de fapt, pentru noi, este foarte important să consolidăm cooperarea dintre Franța și România, astfel încât companiile franceze și cele românești să își poată dezvolta afacerile, să câștige cotă de piață. Cred că având de asemenea relații politice foarte puternice, foarte solide, vom ajunge să instalăm această cooperare pe termen lung.

De fapt, anul viitor, în martie 2025, regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, împreună cu departamentul Cantal, va stabili reuniuni între Franța și România privind dezvoltarea economică, ce vor avea loc la Aurillac și care va fi un moment foarte important pentru companiile noastre franceze și românești pentru a putea vorbi despre proiecte, despre viitor“, a mai spus Pierre Oliver.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel