Marea Britanie sprijină țările care sunt pregătite să trimită avioane de vânătoare Ucrainei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, susține că Londra e gata să sprijine aliații care au pregătit avioane pentru Ucraina.

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat sâmbătă că Londra este gata să sprijine aliaţii care au avioane de vânătoare pregătite pentru a fi trimise imediat Ucrainei, informează Reuters.

Aceasta participă la Conferinţa de securitate de la Munchen, unde nu a exclus posibilitatea ca Forţele Aeriene Regale să furnizeze avioane Ucrainei, dar a refuzat să facă o promisiune fermă în această privinţă.

Furnizăm bucuroşi asistenţă oricărei ţări capabile să îi livreze Ucrainei avioane de vânătoare chiar acum. Regatul Unit este gata să sprijine şi acele ţări, a spus şeful executivului britanic.

În cursul unei vizite făcute săptămâna trecută la Londra de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Downing Street a anunţat că Ministerul Apărării britanic va antrena piloţi ucraineni pe avioane la standarde NATO.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

CITEȘTE ȘI     -    Conflict Nagorno-Karabah. Liderii armean şi azer s-au întâlnit, cu medierea SUA, pentru prima dată în ultimele 4 luni - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel